BibTex RIS Kaynak Göster

Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması

Yıl 2012, Cilt: 15 Sayı: 2, 46 - 49, 21.12.2012

Öz

 

Özet: Bu çalışmada doğal olarak hazırlanmış turşu örneklerinden izole edilen Lactobacillus plantarum izolatlarının kimyasal ve moleküler yöntemlerle tanımlamaları yapılmıştır. Kimyasal tanımlama gram boyama, koloni morfolojisi ve katalaz testi ile belirlenmiştir. İzole edilen laktik asit bakterilerinin moleküler tanımlaması için recA gen bölgesine spesifik primerler kullanılarak polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ile gerçekleştirilmiştir. recA primerleri ile gerçekleştirilen PZR işlemi sonucunda L. plantarum izolatlarından 318 bç uzunluğunda ürün elde edilmiştir. İzolasyon ve tanımlama sonucunda örneklerden 22 adet L. plantarum izolatı tespit edilmiş ve izolatlar potansiyel başlangıç kültürü kullanım imkanlarının araştırılması ve genetik içeriklerinin belirlenmesi amacıyla stoklanmıştır.

Anahtar Sözcükler: Laktik asit bakterileri, starter kültür, turşu, L. plantarum, moleküler tanımlama.

 

Isolation of Lactobacillus plantarum from Naturally Pickles and Their Isolation and Identification

 

Abstract: Lactobacillus plantarum species isolated from naturally prepared pickles samples. Isolates were identified using both chemical and molecular methods. Chemical identification was made by gram staining, colony morphology and catalase test. Molecular identification was made by Polymerase Chain Reaction method using different Lactic acid bacteria for specialized primers. For the rec A gene region of L. plantarum 318 bp fragments were amplified. Twenty-two L. plantarum isolates were obtained at the end of the isolation and identification. Isolated samples are stored in order to determine starter culture possibilities and genetic contents.

Keywords: Lactic acid bacteria, starter culture, pickles, L. plantarum, molecular identification

Yıl 2012, Cilt: 15 Sayı: 2, 46 - 49, 21.12.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm MİKROBİYOLOJİ (Microbiology)
Yazarlar

Yusuf Alan

Metin Dığrak

Yayımlanma Tarihi 21 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Alan, Y., & Dığrak, M. (2012). Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, 15(2), 46-49. https://doi.org/10.18016/ksujns.95389
AMA Alan Y, Dığrak M. Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi. Aralık 2012;15(2):46-49. doi:10.18016/ksujns.95389
Chicago Alan, Yusuf, ve Metin Dığrak. “Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus Plantarum Suşlarının İzolasyonu Ve Tanımlanması”. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi 15, sy. 2 (Aralık 2012): 46-49. https://doi.org/10.18016/ksujns.95389.
EndNote Alan Y, Dığrak M (01 Aralık 2012) Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi 15 2 46–49.
IEEE Y. Alan ve M. Dığrak, “Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması”, KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 2, ss. 46–49, 2012, doi: 10.18016/ksujns.95389.
ISNAD Alan, Yusuf - Dığrak, Metin. “Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus Plantarum Suşlarının İzolasyonu Ve Tanımlanması”. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi 15/2 (Aralık 2012), 46-49. https://doi.org/10.18016/ksujns.95389.
JAMA Alan Y, Dığrak M. Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi. 2012;15:46–49.
MLA Alan, Yusuf ve Metin Dığrak. “Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus Plantarum Suşlarının İzolasyonu Ve Tanımlanması”. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 2, 2012, ss. 46-49, doi:10.18016/ksujns.95389.
Vancouver Alan Y, Dığrak M. Doğal Turşulardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi. 2012;15(2):46-9.