Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kitap Tanıtımı: İslâm Hukuku Açısından Nişanlılık

Yıl 2015, Sayı: 25, 175 - 182, 01.06.2015

Öz

kısmı ve sonrasındaki iki bölümden oluşmaktadır. Nişan- lanma süreci ve nişanlılık olgusunun ele alındığı birinci bö- lümden önce bu evreye hazırlıktan bahsedilmektedir. Neslin devamı ve oluşturulan kültürel birikimin aktarılmasına yar- dımcı olan evlilik birliği toplumun geleceğini teminat altına alan yegâne kurumdur. Evlilik birliği bütün toplumlar için önemli olduğundan dolayı evlilik kurumu sağlıklı oluşur ve sağlıklı bir şekilde devam ederse o kadar çok fayda sağlar. Bundan dolayı kitabın giriş kısmında “Evlilik Birliği ve Öne- mi” ilk olarak ele alınmıştır. Ayetler ışığında insanın önemi- ne değinildikten sonra toplumun temel taşı olan aile kuru- mu incelenmiştir. Kur’an ve Sünnetten örneklerle evlilik ve aile konusu aktarılmıştır. Evlilik öncesi ilişkiler ise; “Eş Se- çiminde Göz Önünde Bulundurulacak Hususlar” ve “ Evle- necek Olanların Birbirleriyle Görüşmeleri” alt başlıklarında ele alınmıştır. İslam âlimleri ebeveynin öncelikli görevlerin- den olan çocuk terbiyesi için ilk adımı eş seçimi ve helal rı- zıkla beslenmeye kadar geriye götürürler. Bu bakımdan ka- dın ve erkek açısından eş seçimi hayat biçimlerini ve hayat felsefelerini derinden etkiler. Eş seçimi ve eş seçimindeki kriterler Peygamber Efendimizin hadisleri referansında ince

Kaynakça

  • na
Yıl 2015, Sayı: 25, 175 - 182, 01.06.2015

Öz

Kaynakça

  • na
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri / Research Articles
Yazarlar

Muhammed Erinç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 25

Kaynak Göster

ISNAD Erinç, Muhammed. “Kitap Tanıtımı: İslâm Hukuku Açısından Nişanlılık”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 25 (Haziran 2015), 175-182.

K.S.Ü. İlahiyat Fakültesi Dergisi, elektronik ortamda yayınlanmaktadır.

ilahiyatdergi@ksu.edu.tr 

Derginin Tarihçesi


Derginin Adı
ISNN
e-ISNN
Başlangıç Yılı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
1304-4524
2651-2637
2003



                    

                                                                                                        Creative Commons Lisansı
                                                                                                                   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.