Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Deconstructing the Canon: MI As a Powerful Tool To Build Language Teachers’ Compentence

Yıl 2010, Sayı: 3, 131 - 138, 30.12.2010

Öz

This presentation briefs on a four years’ teacher training experience within a master program for graduate Language students. Our aim is to develop a research partnership with the enrolled students and, as a result, to improve learning in the schools where the findings are applied. The research consists in identifying the methodological stereotypes that prevent Language teachers from effectively facilitating their students’ deep understanding of the subject matter. We look for solutions to deconstruct such stereotypes. In this respect MI (Multiple Intelligence) theory is our students’ top choice: MI provides a good lens to read the literary canon from the perspectives of the students' needs and in the context of today’s culture. MI also represents a set of concepts that help the students build their own deep understanding of Language teaching competence. Thus MI is the partnership frame where professor, student teachers and pupils explore various learning difficulties at different levels.

Gelene!i Bozmak: Dil Ö!retmenlerinin Yeterliliklerini "n#a Etmek "çin Güçlü Bir Araç Olarak MI

Yıl 2010, Sayı: 3, 131 - 138, 30.12.2010

Öz

Bu sunum, yüksek lisans programı çerçevesinde yer verilen dil e!itimi ö!rencileriyle payla"ılan dört yıllık ö!retmen e!itimi tecrübesini özetler. Bizim amacımız ö!renciler ile bir ara"tırma ortaklı!ı kurmak ve bunun sonucu olarak elde edilen bulguları uygulama okullarında kullanarak okuldaki ö!renmeyi geli"tirmektir. Ara"tırma, dil ö!retmenlerinin, ö!rencilerinin konuyu derinden anlamasını etkin bir "ekilde sa!lamasını engelleyen yöntembilimsel stereotipleri içerir. Bu tarz stereotipleri ayrı"tırarak çözümleri ara"tırmaktayız. Bu ba!lamda, ÇZ (Çoklu Zeka) teorisi ö!rencilerimizin birinci öncelikli tercihidir: ÇZ, ö!rencilerin ihtiyaçları perspektifi ve bugünün kültürü ba!lamından yola çıkarak edebi nitelikte bir edebiyat düzene!ini anlamak için iyi bir mercek sa!lar. ÇZ aynı zamanda ö!rencilerin dil ö!retimi yeterliliklerinde kendi derin anlamalarını in"a etmelerine yardım eden bir dizi kavramları temsil eder. Böylelikle MI, ö!retim üyesi, ö!retmen adayları ve ö!rencilerin farklı seviyelerde çe"itli ö!renme güçlüklerini ke"fettikleri ortak bir çerçevedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ligia Sarıvan

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ocak 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sarıvan, L. (2010). Deconstructing the Canon: MI As a Powerful Tool To Build Language Teachers’ Compentence. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(3), 131-138.