BibTex RIS Kaynak Göster

Kosova- Prizren Bölgesi Turizminin Swot Analizi - Swot Analysis Of Tourism In Kosovo-Prizren Region

Yıl 2013, Cilt: 5 Sayı: 9, 122 - 130, 07.02.2014

Öz

Bağımsızlığını yakın bir tarihte kazanmış olan Kosova, ekonominin birçok alanında olduğu gibi turizm sektöründe de yapılanmasını tam anlamıyla gerçekleştirememiştir. Bu konudaki yapılanmasını tamamlayabilmek için ciddi anlamda desteğe, bilgiye ve yönlendirmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Kosova-Prizren bölgesi de sahip olduğu alternatif turizm kaynakları ile ülkenin önemli turizm varlıklarının ve potansiyelinin olduğu bir bölgedir.

Bu çalışmada Kosova-Prizren bölgesi turizminin SWOT analizi yapılmış ve bulgular ortaya koyulmuştur. Çalışmanın analizi Prizren bölgesinde gerçekleştirilen anket çalışmasına ve bölge yetkilileri ile yapılan beyin fırtınası yöntemine göre elde edilen verilere dayanmaktadır.

Çalışmada öncelikli olarak Kosova-Prizren bölgesi hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Ardından Prizren bölgesindeki mevcut turizm arz potansiyellerinden bahsedilmiştir. Son olarak da elde edilen veriler doğrultusunda bölgenin SWOT analizi çıkartılarak çalışma tamamlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Zafer Yıldız Bu kişi benim

Dilek Memişoğlu

Ayşe Durgun Kaygısız

Yayımlanma Tarihi 7 Şubat 2014
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Yıldız, Z., Memişoğlu, D., & Durgun Kaygısız, A. (2014). Kosova- Prizren Bölgesi Turizminin Swot Analizi - Swot Analysis Of Tourism In Kosovo-Prizren Region. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 5(9), 122-130. https://doi.org/10.20875/sb.76584