Bitki çayları Türkiye’de oldukça fazla miktarda tüketilmektedir. Çaylar pek çok faydalarının yanısıra yapılarında ağır metalleri de barındırırlar ve çevre kirliliği arttıkça çaylardaki ağır metal kirliliği de artmaktadır.Araştırmada adaçayı, biberiye, sarı kantaron, ıhlamur, nane, kekik, papatya, rezene, yeşilçay, yaban mersini kullanılmış ve kurşun ve kadmiyum metallerinin aktarlardan alınan çaylardaki konsantrasyonları Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi ile incelenmiştir. Sonuçlar incelendiğinde çaylardaki kadmiyum ve kurşun miktarlarının sınırlar içinde olduğu bulunmuştur
ANAHTAR KELİMELER : Bitkisel çay, Ağır metal, Atomik Absorbsiyon, Kadmiyum, Kurşun
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Şubat 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 19 Sayı: 2 |