BibTex RIS Kaynak Göster

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bu çalışmanın amacı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik lisans programında öğrenim gören I. sınıf öğrencilerinin program öncesi, eğitim süreci ve mezuniyet sonrasına ilişkin programdan beklentilerini belirlemektir. Araştırma, nitel araştırma yöntemine dayalı olarak yürütülmüştür. Araştırma deseni olarak ise olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Araştırma, 2016-2017 bahar döneminde Gazi Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi PDR lisans programlarında eğitim gören 150 birinci sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen açık uçlu soruların yer aldığı anket formu kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlar, danışman adaylarının lisans programı öncesinde, program sürecinde ve sonrasında, profesyonel bir çalışan olabilmek için gerekli şartların sağlanmasını beklediklerini göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Aslan Bu kişi benim

H. Koç Bu kişi benim

B. Büyüksevindik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Aslan, A., Koç, H., & Büyüksevindik, B. (2018). Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Aslan A, Koç H, Büyüksevindik B. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Aslan, A., H. Koç, ve B. Büyüksevindik. “Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Aslan A, Koç H, Büyüksevindik B (01 Temmuz 2018) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE A. Aslan, H. Koç, ve B. Büyüksevindik, “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Aslan, A. vd. “Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Aslan A, Koç H, Büyüksevindik B. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri. MJSS. 2018;7.
MLA Aslan, A. vd. “Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Aslan A, Koç H, Büyüksevindik B. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı 1.Sınıf Öğrencilerinin Programa İlişkin Beklentileri. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155