BibTex RIS Kaynak Göster

Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Teknolojik gelişmelerin iş yapma biçimlerini ve ekonomik büyümeyi önemli ölçüde etkilediği günümüz iş dünyası modern işletmeleri tedarikçileri ile çok güçlü ilişkiler kurma zorunluluğu içerisine sokmuştur. Tedarikçiler ile veri/bilgi alışverişine dayanan işbirliği odaklı tedarikçi ilişkileri üzerinden yönetimsel faaliyetlerin gerçekleştirildiği ve inovasyonun tetiklendiği yadsınamaz bir gerçektir. Bu çalışmada tedarikçi ilişkilerinin inovasyon üzerindeki etkisi Tek Değişkenli Regresyon Analizi ile araştırılmıştır. Ayrıca işletmelerin tedarikçileri ile ilişkilerinin düzeyi ve inovasyon yetenekleri yapılan ortalama ve standart sapmaya dayalı betimleyici istatistiklerle tanımlanmıştır. Bu kapsamda hazırlanan hipotez Gaziantep 4. ve 5. Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyetlerini sürdüren işletmeler üzerinde test edilmiştir. Sonuçlar işletmelerin işbirlikçi tedarikçi ilişkilerine ve iyi düzeyde inovasyon yeteneğine sahip olduklarını, ayrıca işbirliğine dayalı tedarikçi ilişkilerinin işletmelerin inovasyon faaliyetleri üzerinde pozitif yönlü bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Ozguner Bu kişi benim

Z. Ozguner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ozguner, M., & Ozguner, Z. (2018). Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Ozguner M, Ozguner Z. Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Ozguner, M., ve Z. Ozguner. “Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Ozguner M, Ozguner Z (01 Temmuz 2018) Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE M. Ozguner ve Z. Ozguner, “Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Ozguner, M. - Ozguner, Z. “Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Ozguner M, Ozguner Z. Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma. MJSS. 2018;7.
MLA Ozguner, M. ve Z. Ozguner. “Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Ozguner M, Ozguner Z. Tedarikçi İlişkilerinin İnovasyona Etkisi: Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Bir Araştırma. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155