Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

VERGİ AFLARININ NEDENLERİ VE MÜKELLEFLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Yıl 2008, Cilt: 1 Sayı: 1, 23 - 39, 01.05.2008

Öz

Genel olarak vergi afları, vergi önünde eşitliği zedeleyen, dürüst mükellefleri cezalandıran adaletsiz uygulamalar olarak algılanmaktadır. Buna rağmen hükümetler tarafından siyasi, sosyal, ekonomik, teknik ve idari, mali ve psikolojik nedenler ileri sürülerek sürekli olarak vergi afları çıkarılmaktadır. Çıkarılan bu afların mükellefler üzerinde olumlu ve olumsuz bir çok etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada ise, vergi aflarının çıkarılma nedenleri ve mükellefler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verilmeye çalışılmıştır.

Kaynakça

  • ANA BRİTANNİCA. 1993, C.1.

THE REASONS OF TAX AMNESTIES AND THEIR EFFECTS ON TAXPAYERS

Yıl 2008, Cilt: 1 Sayı: 1, 23 - 39, 01.05.2008

Öz

Generally, tax amnesties are considered as unjust applications that damage the tax equality and penalize honest taxpayers. However, tax amnesties have been issued frequently by governments with some political, social, economic, technical, managerial and psychological reasons. There are many positive or negative effets of this tax amnesties on taxpayers. In this study it is aimed to give information about the reasons of issuing the tax amnesties and their effects on taxpayers.

Kaynakça

  • ANA BRİTANNİCA. 1993, C.1.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İşletme
Bölüm Sayı
Yazarlar

Zeki Doğan Bu kişi benim

Ramazan Besen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğan, Z., & Besen, R. (2008). VERGİ AFLARININ NEDENLERİ VE MÜKELLEFLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Journal of Accounting and Taxation Studies, 1(1), 23-39.

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Bu lisans, üçüncü kişilerin ticari olmayan amaçla eserinizden yararlanmasına, farklı bir sürüm oluşturmasına, geliştirmesine ya da eserinizin üzerine inşa ederek kendi eserlerini oluşturmasına izin verir. Ancak üçüncü kişilerin bu eserleri gayri-ticari olmak zorundadır ve üçüncü kişiler Dergimizde yayımlanan makalelerin yazarlarına atıfta bulunmak zorundadır.  

                                                                                                                                                           
Makale göndermek için https://dergipark.org.tr/tr/journal/591/submission/step/manuscript/new