Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

MUHASEBECİ BAKIŞ AÇISI İLE İFLAS ERTELEME SÜRECİ

Yıl 2008, Cilt: 1 Sayı: 1, 41 - 58, 01.05.2008

Öz

İflas erteleme kurumu, şirketin iflasının ertelenmesi suretiyle durumunun daha da ağırlaşmasının önlenmesi ve böylece alacaklıların korunmasına öncelik tanımaktadır. Bir şirketin mahkemeden iflas erteleme talebinde bulunabilmesi için borca batık olması ve kurtarılmasının mümkün olması gerekmektedir. İflas erteleme kurumu hukuki ayrıntılar içeren bir süreçtir.
Söz konusu sürecin bütün aşamalarında muhasebeciye önemli görevler düşmektedir. Çalışmada iflas erteleme süreci özet olarak açıklandıktan sonra, şirketleri bu sürece sürükleyen nedenler ve çözüm önerileri üzerinde de durulmuştur.

Kaynakça

  • ERTUNA, İ.Özer. 2005, Kapitalizmin Son Direnişi, Alfa Yayınları, İstanbul.

THE PROCESS OF BANKRUPTCY SUSPENSION FROM AN ACCOUNTANT’S POINT OF VIEW

Yıl 2008, Cilt: 1 Sayı: 1, 41 - 58, 01.05.2008

Öz

The institution of bankruptcy suspension prioritizes the protection of creditors by preventing the deterioration of the situation of the company. In order for a company to be able to apply to court with a bankruptcy suspension demand, it has to be deep in debt and to have a possibility of recovery. The process of bankruptcy suspension contains legal details and the accountant has important responsibilities during this process. This study, firstly offers a summary of the process of bankruptcy suspension. It then focuses on the reasons, which lead a company to this situation and provides some solutions in order to prevent it.

Kaynakça

  • ERTUNA, İ.Özer. 2005, Kapitalizmin Son Direnişi, Alfa Yayınları, İstanbul.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İşletme
Bölüm Sayı
Yazarlar

Şaban Uzay

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Uzay, Ş. (2008). MUHASEBECİ BAKIŞ AÇISI İLE İFLAS ERTELEME SÜRECİ. Journal of Accounting and Taxation Studies, 1(1), 41-58.

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Bu lisans, üçüncü kişilerin ticari olmayan amaçla eserinizden yararlanmasına, farklı bir sürüm oluşturmasına, geliştirmesine ya da eserinizin üzerine inşa ederek kendi eserlerini oluşturmasına izin verir. Ancak üçüncü kişilerin bu eserleri gayri-ticari olmak zorundadır ve üçüncü kişiler Dergimizde yayımlanan makalelerin yazarlarına atıfta bulunmak zorundadır.  

                                                                                                                                                           
Makale göndermek için https://dergipark.org.tr/tr/journal/591/submission/step/manuscript/new