BibTex RIS Kaynak Göster

Family Life and its Education in the Light of Proverb

Yıl 2015, Sayı: 38, 5 - 38, 15.12.2015

Öz

Thorough the history, family has been the basic institution of the society and has played an important role in terms of transmitting culture from one generation to the other. Today, it seems that this structure has begun to loss its importance and there are some corruptions in terms of inner family relations. In order to solve this problem, we need to seek the reasons for corruptions of family life and to make some suggestions for reducing these problems, more importantly, to raise consciousness for people. At this point, religious educators can and must do something. The main purpose of this article is to evaluate some Turkish proverbs in terms of the importance of family, chosen of spouse, the continuousness of family, and some conditions required in inner family relations based on religious sources and psychological and sociological research. Lastly, some suggestions concerning family and its education were made for readers.

Key Words: Family, education, proverb. 

Atasözleri Işığında Aile Hayatı ve Eğitimi

Yıl 2015, Sayı: 38, 5 - 38, 15.12.2015

Öz

Aile tarih boyunca, toplumun temelini oluşturan ve kültürün gelecek nesillere aktarımında önemli görevler üstelenen toplumsal bir kurum olmuştur. Günümüzde ise, bu yapının giderek önemini kaybetmeye başladığı ve aile içi ilişkiler açısından bir takım bozulmaların yaşandığı gözlenmektedir. Bu olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için, nedenlerinin araştırılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi, konunun önemi hakkında insanların bilinçlendirilmesi gereklidir ve bu açıdan konu din eğitimcilerinin de ilgi alanı içine girmektedir. Bu amaçla hazırlanan bu çalışmada, ailenin ve eş seçiminin önemine, ailenin devamlılığına ve aile içi ilişkilerde dikkat edilmesi gereken hususlara dair söylenmiş atasözleri, dinin emirleri ve sosyolojik araştırmalar eşliğinde ele alınmış ve birtakım değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler: Aile, eğitim, atasözü

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Köylü

Ayşegül Gün

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2015
Gönderilme Tarihi 10 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 38

Kaynak Göster

ISNAD Köylü, Mustafa - Gün, Ayşegül. “Atasözleri Işığında Aile Hayatı Ve Eğitimi”. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 38 (Aralık 2015), 5-38. https://doi.org/10.17120/omuifd.81916.