BibTex RIS Kaynak Göster

A RESEARCH ON SOIL FERTILITY AND OTHER PROBLEMS AT BURHANİYE VICINITY

Yıl 1995, Cilt: 1 Sayı: 3, 173 - 179, 01.03.1995

Öz

The research was carried out with aim of determining fertility and other problems in the vicinity of Burhaniye. The research soils are alluvial soils. The climate is moderate and semi humid. The vegetation are agricultural plants. The topography is almost smooth. Dominant soil farming processes are weak calcification and podsolization, eluviasyon, illuviasyon, loss, translocation and synthesis. The aspect of horizonation is weak. Hydraulic conductivity classes are moderately slow, medium and moderately speed. Drainage classes are medium and poor. Texture classes are medium, moderately fine and fine. These soils are insaline soils. Reaction classes are slightly alkali and moderately alkali. Calcareous classes are trace, few and moderately few. Organic matter classes are very few, few, medium and high. Phosphorus and potassium classes are very few, few, medium and high. In addition some fertility, soil management and other related problems are exist. For example forming of compacting and plow pan.

BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1995, Cilt: 1 Sayı: 3, 173 - 179, 01.03.1995

Öz

Bu araştırma Burhaniye Yöresinde topraklarının verimlilik ve diğer problemlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma konusu topraklar allüviyal topraklardır. İklim mutedil ve yarı yağışlıdır. Bitki örtüsü tarımsal bitkilerdir. Topoğrafya hemen hemen düzdür. Hakim toprak yapıcı süreçler zayıf kireçleşme ve podzollaşma, yıkanma, birikme, kayıp, yer değiştirme ve sentezdir. Horizonlaşma durumu zayıftır. Hidrolik geçirgenlik sınıfları orta yavaş, orta ve orta hızlıdır. Drenaj orta ve yetersizdir. Tekstür sınıfları orta, orta derecede ince ve incedir. Bu topraklar tuzsuz topraklardır. Reaksiyon sınıfları hafif alkali ve orta derecede alkalidir. Kireçlilik sınıfları eseri, az kireçli ve orta derecede az kireçlidir. Organik madde sınıfları çok az, az, orta ve yüksektir. Bunlara ilaveten bir kısım verimlilik, toprak amenajman kompaktlaşma ve pulluk tabanı oluşumu ve ilgili diğer problemler de mevcuttur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Mehmet Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şahin, M. . (1995). BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(3), 173-179.
AMA Şahin M. BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 1995;1(3):173-179.
Chicago Şahin, Mehmet. “BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1, sy. 3 (Mart 1995): 173-79.
EndNote Şahin M (01 Mart 1995) BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1 3 173–179.
IEEE M. . Şahin, “BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 1, sy. 3, ss. 173–179, 1995.
ISNAD Şahin, Mehmet. “BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1/3 (Mart 1995), 173-179.
JAMA Şahin M. BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1:173–179.
MLA Şahin, Mehmet. “BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 1, sy. 3, 1995, ss. 173-9.
Vancouver Şahin M. BURHANİYE YÖRESİ TOPRAKLARININ VERİMLİLİK VE DİĞER PROBLEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1(3):173-9.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.