BibTex RIS Kaynak Göster

A COMPARATIVE STUDY ON SCHOOL GROUNDS OF STATE AND PRIVATE PRESCHOOLS IN DENIZLI

Yıl 2014, Sayı: 18, 99 - 113, 01.05.2014

Öz

This study examines psychical features, practices about usage and development and problems ofstate and private preschools in Denizli. Totally 26 preschools participated in this study. A surveyincluding 43 items designed by Chancellor was answered by school principals. According to theresults, both of the preschool types have natural elements in their school grounds insufficiently.The number of private preschools which have written rules of school ground is more than the statepreschools. However, these rules established by the school principals in many private preschools.Moreover, state preschools collaborate with community more than private preschools, butchildren’s voices are not often heard in the planning process in both of the preschool types.School grounds are considered as learning environments however cognitive development is notaimed compared to other developmental areas. Results are discussed in the light of literature andrecommendations are made respectively.

DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ

Yıl 2014, Sayı: 18, 99 - 113, 01.05.2014

Öz

Bu araştırmada Denizli ilinde bulunan resmi ve özel anaokullarının bahçelerinin fiziksel özellikleri,kullanımı ve geliştirilmesine yönelik uygulamalar ve karşılaşılan problemler incelenmiştir.Araştırmaya toplam 26 anaokulu dahil edilmiştir. Veri toplama aracı olarak Chancellor tarafındangeliştirilen toplam 43 sorudan oluşan ölçme aracı, okul yöneticileri tarafından yanıtlanmıştır.Araştırmada elde edilen bulgulara göre, her iki türdeki anaokulunun okul bahçelerinin doğalunsurları yeterli ölçüde içermediği belirlenmiştir. Okul bahçesine ilişkin yazılı kuralları bulunanözel anaokullarının daha çok olduğu; ancak bu kuralların daha çok müdür tarafından belirlendiğigörülmüştür. Ayrıca okul bahçesinin geliştirilmesi sürecinde resmi anaokullarının toplumla dahaçok işbirliği yaptığı, buna karşılık her iki anaokulu türünde de çocukların karar verme süreçlerineyeterli düzeyde dahil edilmediği gözlenmiştir. Resmi ve özel anaokullarında okul bahçelerininbirer öğrenme ortamı olarak algılandığı ancak bilişsel gelişim alanının her iki okul türünde de okulbahçesinde yürütülen etkinliklerde amaçlanmadığı saptanmıştır. Araştırma sonunda elde edilenbulgular ilgili alanyazın ışığında tartışılmış ve birtakım önerilerde bulunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA43CB77VF
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nilgün Cevher Kalburan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 18

Kaynak Göster

APA Kalburan, N. C. (2014). DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(18), 99-113.
AMA Kalburan NC. DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ. PAUSBED. Mayıs 2014;(18):99-113.
Chicago Kalburan, Nilgün Cevher. “DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 18 (Mayıs 2014): 99-113.
EndNote Kalburan NC (01 Mayıs 2014) DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 18 99–113.
IEEE N. C. Kalburan, “DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ”, PAUSBED, sy. 18, ss. 99–113, Mayıs 2014.
ISNAD Kalburan, Nilgün Cevher. “DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 18 (Mayıs 2014), 99-113.
JAMA Kalburan NC. DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ. PAUSBED. 2014;:99–113.
MLA Kalburan, Nilgün Cevher. “DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 18, 2014, ss. 99-113.
Vancouver Kalburan NC. DENİZLİ İLİNDE BULUNAN RESMİ VE ÖZEL ANAOKULU BAHÇELERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ. PAUSBED. 2014(18):99-113.