BibTex RIS Kaynak Göster

Utilisation Des Materiels Didactiques Et Authentiques Dans Les Methodes Du Fle Et Le Point Du Fle

Yıl 2016, Sayı: Ek1 - Yıl: 2016 Sayı: Ek1, 375 - 389, 01.12.2016

Öz

On peut parler de deux types de supports dissociés en classe de langue: les manuels scolaires et les documents authentiques de tout type: le réseau internet, l’audio, la vidéo, les images, le texte, la chanson, la publicité, etc. A l’heure actuelle, l’évolution des technologies de l’information et de la communication a créé un effet de révolution au sujet de l’usage des matériels en didactique de langue étrangère. Au début on utilisait seulement des manuels dans les cours de langue. De nos jours, c’est l’époque des matériels numériques et du monde virtuel à l’aide de l’internet. Il est inévitable d’utiliser des didacticiels en ligne dans les classes de langue étrangère. Grâce à l'utilisation de toutes les possibilités de multimédia et de réseau internet il s’agit de l’accès rapide aux milieux et aux documents authentiques. Les activités dans les didacticiels en ligne sont toujours orientées vers les activités indépendantes ou mutuelles des apprenants: soit individuel et soit en paire ou en groupe.

Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi

Yıl 2016, Sayı: Ek1 - Yıl: 2016 Sayı: Ek1, 375 - 389, 01.12.2016

Öz

Dil sınıfında iki tür araç-gereçten söz edilebilir: ders kitapları ve her tür özgün materyaller. Bu materyaller arasında internet ağı, ses kayıtları, video, görseller, metin, şarkı, reklam vs. aktarabiliriz. Son dönemde bilgi ve iletişim teknolojisinin gelişimi yabancı dil öğretiminde materyal kullanımı konusunda bir devrim etkisi yarattığı söylenebilir. Eskiden yabancı dil sınıfında sadece ders kitapları kullanılmaktadydı. Günümüzde internet yardımıyla artık dijital materyallerden ve sanal dünyadan söz edilmektedir. Yabancı dil sınıflarında çevrimiçi öğreticileri/programları kullanmak kaçınılmaz hale gelmmiştir. Her tür multimedya ve internet olanaklarının kullanımı sayesinde özgün materyallere ve gerçek ortamlara hızlı bir şekilde erişim söz konusu. Çevrimiçi öğreticilerin içerdiği etkinlikler öğrenenlerin karşılıklı ya da bağımsız bir şekilde veya bireysel olarak ya da grup içerisinde hedef dili öğrenmelerine ve kullanmalarına olanak sağlamaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA89BC59ZH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Rıfat Günday Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: Ek1 - Yıl: 2016 Sayı: Ek1

Kaynak Göster

APA Günday, R. (2016). Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(Ek1), 375-389.
AMA Günday R. Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi. PAUSBED. Aralık 2016;(Ek1):375-389.
Chicago Günday, Rıfat. “Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. Ek1 (Aralık 2016): 375-89.
EndNote Günday R (01 Aralık 2016) Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Ek1 375–389.
IEEE R. Günday, “Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi”, PAUSBED, sy. Ek1, ss. 375–389, Aralık 2016.
ISNAD Günday, Rıfat. “Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Ek1 (Aralık 2016), 375-389.
JAMA Günday R. Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi. PAUSBED. 2016;:375–389.
MLA Günday, Rıfat. “Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. Ek1, 2016, ss. 375-89.
Vancouver Günday R. Fransizca Yabanci Dil Ögretiminde Egitsel Ve Özgün Materyallerin Kullanimi Ve Flenet Internet Sitesi. PAUSBED. 2016(Ek1):375-89.