BibTex RIS Kaynak Göster

Changes In Social Media Applications In Terms Of Usage Frequencies: A Comparative Study On Academicians And Student

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2, 1 - 10, 01.10.2016

Öz

Marketing managers realize their desires to communicate target audience easily, efficiently and low costly with the internet, finally, communications with social media applications like Facebook, Twitter, Instagram and LinkedIn has been established easier way. However, to benefit from social media applications can vary according to the target audience and useage levels of them. In this study; the past, present and future social media usage levels and changes of academicians and students are determined with descriptives research and some recomendations are given to firms that want to use social media in their marketing activities.

Sosyal Medya Uygulamalarının Kullanım Sıklıklarına Göre Değişim Süreci: Akademisyenler Ve Öğrenciler Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2, 1 - 10, 01.10.2016

Öz

Pazarlama yöneticileri, hedef kitleleriyle kolay, etkin ve düşük maliyetlerle iletişim kurma isteklerini İnternet kullanım ile hayata geçirmiş, son olarak Facebook, Twitter, Instagram ve Linkedin gibi sosyal medya uygulamaları ile bu iletişimi daha kolay bir şekilde kurma imkanına erişmiştir. Ancak sosyal medya uygulamalarından yararlanma düzeyi hedef kitlelerine ve kullanılan araçlara göre değişebilmektedir. Bu çalışmada; öğrencilerin ve akademisyenlerin sosyal medya uygulamalarından yararlanma düzeylerinin geçmiş, şimdiki ve gelecek yıllara göre değişimi, tanımlayıcı bir araştırma ile ortaya konmuş ve pazarlama faaliyetlerinde sosyal medyayı kullanmak isteyen işletmelere önerilerde bulunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA55JD58FN
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Şeyda Gürkaynak Bu kişi benim

Nilüfer Sezen Doğan Bu kişi benim

Süleyman Barutçu Bu kişi benim

Selçuk Burak Haşıloğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gürkaynak, Ş., Doğan, N. S., Barutçu, S., Haşıloğlu, S. B. (2016). Sosyal Medya Uygulamalarının Kullanım Sıklıklarına Göre Değişim Süreci: Akademisyenler Ve Öğrenciler Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Pamukkale İşletme Ve Bilişim Yönetimi Dergisi(2), 1-10.

Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi (PIBYD)            Pamukkale Journal of Business and Information Management (PIBYD)