BibTex RIS Kaynak Göster

BÜRO ERGONOMİSİNİN VE YERLEŞİMİNİN BÜRO ÇALIŞANLARININ VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI: SANDIKLI İLÇESİ ÖRNEĞİ

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 107 - 118, 01.09.2013

Öz

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle bilgi işçiliğinin önemi artmıştır. Bununla birlikte bilgi işçisi olan büro çalışanlarının da önemi artmıştır. Büro çalışanlarının zihinsel beceriyi daha çok kullandıkları için onlara rahat, huzurlu, sağlıklı ve uyumlu çalışabilecekleri ortamlar hazırlanmalıdır.
Araştırmanın amacı büro ergonomisinin ve yerleşiminin büro çalışanlarının verimliliğinin artırılması ve olası sorunlara karşı öneriler bulmak ve sunmaktır.
Hızla gelişen dünya teknolojiye bağımlı hale gelmiş ve günümüzde organizasyonların en önemli kaynağını insan olmuştur. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, işletmelerin başarısı insana bağlıdır. Kamu sektörünün vazgeçilmesi olan büro çalışanlarının verimli olabilmeleri için çalıştıkları ortamların ergonomik olarak düzenlenmesi gerekir.
İşyerlerinde kullanılan araç-gereçlerin çalışanlara göre yerleştirilmemesi, uygun olmayan ve kalabalık çalışma ortamları verimliliği düşürmektedir. Ayrıca çalışanların makine olarak görülmesi de verimliliğin düşmesini tetiklemektedir.
Araştırmada veri toplama yöntemi olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Çalışmadaki veriler Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesindeki kamu işletmelerinin büro ortamında çalışan personellere anket yöntemi uygulanarak elde edilmiştir.

ERGONOMICS AND LOCATION OF OFFICE INCREASE EFFECTIVENESS OF OFFICE EMPLOYEES FIELD RESEARCH: EXAMPLE OF SANDIKLI DISTRICT

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 107 - 118, 01.09.2013

Öz

Today, the importance of the Notion of knowledge worker has increased with the recent improvements in technology. As white-collar workers use their mental abilities more, work enviorements in which they will be able to work easefully, peacefully and responsively as well as healthy.
The purpose of the study is to find out how the ergonomics and the settling of the Office should be so as to improve the efficiency of the bureau workers and unfold the probable problems and discuss them.
The world that is rapidly changing has become very dependent on the technology itself and people have become the most crucial reources of the organizations. No matter how far the technology goes, succes of the organizations is contingent upon the human. In order that Bureau workers who are indispensible for public sector can be more efficient their work places must be designed ergonomically.
Wrong settling of equipments in work enviorements regardless of workers who are currently working there or inappropriate and crowded workplaces decreases the efficiency. Moreover, regarding people as machines also triggers the decline.
In this study, a survey method was applied and the datum mentioned in the study were gathered through a survey which was applied to the bureau workers of public sector in Afyonkarahisar’s Sandıklı province.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27TF77GB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yunus Yılan

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Yılan, Y. (2013). BÜRO ERGONOMİSİNİN VE YERLEŞİMİNİN BÜRO ÇALIŞANLARININ VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI: SANDIKLI İLÇESİ ÖRNEĞİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi107-118.

.