BibTex RIS Kaynak Göster

Avrupa Birliği Reform Süreci Çerçevesinde Türkiye’de Yargı Reformları

Yıl 2015, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 11.09.2015

Öz

Küreselleşme, tüm dünyada kamu yönetimlerini etkileyen bir süreçtir. Bu sürecin Türkiye’de kamu yönetimine etkisi, kamu yönetiminde yapılan reform çalışmalarıyla ön plana çıkmıştır. Son yıllarda Türkiye, özellikle Avrupa Birliği’ne (AB) uyum süreci içerisinde kamu yönetiminde kapsamlı reform çalışmaları gerçekleştirmiştir. Bunların içinde önemli bir bölümünü, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmeyi amaçlayan yargı reformları oluşturmaktadır. Çalışma konumuz olan yargı reformu paketleri, temel bir insan hakkı olan ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkını iç hukuk mevzuatımız açısından geliştirmeyi amaçlamıştır. Bu çalışmada reform paketlerinin bu amaçlarına ulaşmada ne ölçüde başarılı oldukları, tarafı olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Komisyonu Türkiye İlerleme Raporları açısından incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler: küreselleşme, yargı reformu, adil yargılanma hakkı.

Jel Kodları: K10, K14, K19, H83.

ABSTRACT

Globalisation is a process which affects public administrations in whole world. The effect of this process to the public administration comes into prominence with reforms on public administration. In recent years Turkey put comprehensive reforms on public administration into practice, especially in adaptation process to European Union. Judicial reforms which aim to advance the human rights and freedoms form a considerable part of these studies. Our study subject Judicial Reform Packages aim to advance the freedom of expression and right to a fair trial which are basic human rights, in terms of Turkish national law. In this study, how succesfull were the Judicial Reform Packages is analysed in the sense of European Convention on Human Rights to which we are a party,  and 2013 Progress Report of European Comission on Turkey.

Key Words: globalisation, judicial reform, right to a fair trial.

Jel Codes: K10, K14, K19, H83.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ceren Şakar

Fatma Genç

Yayımlanma Tarihi 11 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şakar, C., & Genç, F. (2015). Avrupa Birliği Reform Süreci Çerçevesinde Türkiye’de Yargı Reformları. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(3).