BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Different Applications on Dry Matter and Crude Protein Yields in Hydroponic Barley Grass Production As a Forage Source

Yıl 2014, Cilt: 9 Sayı: 1, 27 - 33, 01.06.2014

Öz

In the study, the effects of pre-soaking time (control, 6, 12 and 24 h), temperature (18, 22
and 24 ° C), irrigation time and frequency (5 sec 15 min -1, 10 sec 30 min -1, 20 sec 60 min -1, 40 sec
120 min -1, 80 sec 120 min -1, 120 sec 120 min -1) with lightening time and color (white, violet and
yellow – 24 h, white – 16 h and white – 20 h) applications on green fodder yields, dry matter and
crude protein percentages, dry matter and crude protein yields and losses were investigated.
According to the results of this research, the highest green fodder yields (39690 and 38990) were
obtained from 40 sec 120 min -1 and 20 sec 60 min -1 irrigation time and frequency applications and,
24 h - White lightening time and color applications. The highest values of dry matter yields were
obtained from 24 h pre-soaking time and 24 ºC temperature applications (respectively 5870 and
6010). The highest values of crude protein yields were obtained from 24 ºC temperature applications
and all irrigation frequency and time applications except 10 sec 30 min -1. The highest values of dry
matter and crude protein yields could be achieved with 24 h pre-soaking time, 24 º C temperature, all
irrigation frequency and time applications except 10 sec 30 min -1, and all lightening time and color
applications combination.

Kaba Yem Kaynağı Olarak Hidroponik Arpa Çimi Üretiminde Kuru Madde ve Ham Protein Verimleri Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

Yıl 2014, Cilt: 9 Sayı: 1, 27 - 33, 01.06.2014

Öz

Çalışmada, ön ıslatma süresi (kontrol, 6, 12 ve 24 h), sıcaklık (18, 22 ve 24 °C), sulama süresi ve sıklığı (5 sn 15 dk-1, 10 sn 30 dk-1, 20 sn 60 dk-1, 40 sn 120 dk-1, 80 sn 120 dk-1, 120 sn 120 dk-1) ile ışıklanma süresi ve rengi (beyaz, mor ve sarı – 24 h ile beyaz – 16 h ve beyaz – 20 h) uygulamalarının, yeşil yem verimleri, kuru madde ve ham protein oranları, kuru madde ve ham protein verimleri ile kayıpları üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre en yüksek yeşil yem verimi (39690 ve 38990), 40 sn 120 dk -1 ile 20 sn 60 dk -1 sulama süresi ve sıklığı, 24 h - Beyaz ışıklanma süresi ve rengi uygulamalarından elde edilmiştir. En yüksek kuru madde verim değerleri ise 24 h ön ıslatma süresi ile 24 ºC sıcaklık uygulamalarından elde edilmiştir (sırasıyla 5870 ve 6010). En yüksek ham protein verim değerlerine ise 24 ºC sıcaklık ile 10 sn 30 dk -1 haricindeki diğer sulama süresi ve sıklığı uygulamalarından ulaşılmıştır. En yüksek kuru madde ve ham protein verim değerleri elde etmek için 24 h ön ıslatma süresi, 24 ºC sıcaklık, 10 sn 30 dk -1 haricindeki diğer sulama süresi ve sıklığı uygulamaları ile bütün ışıklanma süresi ve rengi uygulamaları tavsiye edilebilir niteliktedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33RF82GB
Bölüm Araştıma
Yazarlar

Muhammet Karaşahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2014
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karaşahin, M. (2014). Kaba Yem Kaynağı Olarak Hidroponik Arpa Çimi Üretiminde Kuru Madde ve Ham Protein Verimleri Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri. Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 27-33.