BibTex RIS Kaynak Göster

DİE ZUCHT VON WEİSS-KARAMAN SCHAFEN 1. GewichtentWİCklung und Erstschurertrag

Yıl 1993, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.1992

Öz

In dieser vorliegenden Arbeit wurden die Leistungssteigerungsmöglichkeiten von Akkaraman aus Kangal auf den Staatbetrieb Ulaş und die Effekte des Jahres, des Mutteralters, des Geschlechtes und der Geburtsform auf das Geburts-, Absetz-, Sechsmonoten-und Jahrlıngsgewcht sowie auf das Körpergew icht und den Schurertrag beim ersten Schuralter untersucht. Hinsichtlich der oben erwähnt,en Merkmalen wurden die Differenzen zwischen Jahren, Mutteraltern, Geschlech-tern und Geburtsformen , ausser des, Absetzgewichtes beim Jahr sowie ausser des Jahrlingsgewichtes, des Gewichtes bei der ersten Schuralter und des Erstschurert -rages beim Mutreralter signifikant (P <0.01) gefunden.

AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi

Yıl 1993, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.1992

Öz

Bu çalışmada; Ulaş Tarım işletmesindeki Kangal Orijinli Akkaramanların verimlerini artırma olanakları ile yıl, ana yaşı, cinsiyeti ve doğum şeklinin doğum, sütten kesim, 6.ay, 1. yaş ve kırkım sonrası canlı ağırlık ile yapağı verimi üzerine etkileri araştırılmıştır. Yukarıda anılan özellikler bakımından yıllar, ana yaşları, cinsiyetler ve doğum şekilleri arasındaki farklar yıllar için sütten kesim ağırlığı ve ana yaşları için 1 yaş ve kırkım sonrası canlı ağırlık ile yapağı verimi dışında önemli (P <0.01) bulunmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Almanca
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Gürbüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürbüz, A. (1992). AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2(1).
AMA Gürbüz A. AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1992;2(1).
Chicago Gürbüz, Ahmet. “AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme Ve Yapağı Verimi”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2, sy. 1 (Haziran 1992).
EndNote Gürbüz A (01 Haziran 1992) AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2 1
IEEE A. Gürbüz, “AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1, 1992.
ISNAD Gürbüz, Ahmet. “AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme Ve Yapağı Verimi”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2/1 (Haziran 1992).
JAMA Gürbüz A. AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1992;2.
MLA Gürbüz, Ahmet. “AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme Ve Yapağı Verimi”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1, 1992.
Vancouver Gürbüz A. AKKARAMAN KOYUNLARININ ISLAHI 1. Gelişme ve Yapağı Verimi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1992;2(1).