Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of 10 Lab Inoculants Islolated and Selected from Turkey’s Flora on Fermentation Profile and Aerobic Stability of Corn Silage

Yıl 2016, Cilt: 25 Sayı: ÖZEL SAYI-2, 278 - 284, 31.12.2016

Öz



Silage has now become the main component of the
ruminant diet in many countries. Even though well preserved corn silage can
deteriorate quickly and its hygiene quality can decrease easily when it is
exposed to oxygen. It is well known that an aerobic degradation occur resulting
large scale decreases in its feeding value, when the silo is opened for animal
feeding or oxygen inputs in anyway. Researches about aerobic stability of
silage in recent years have been especially focused on the microbial
inoculants. Usage LAB which can reduce growth of other microbes deteriorating
silage exposed on oxygen and which has high competition ability has been
becoming a gradually important issue. In this study, potential of 10 LAB as
microbial inoculants isolated from Turkey flora and selected as high
lactic acid producer has been investigated

Kaynakça

  • Kızılşimşek M., Schmidtt, R.J. and Kung, L. Jr., 2007 Effects of a mixture of lactic acid bacteria applied as a freeze-dried or fresh culture on the fermentation of alfalfa silage. J. Dairy Science. 90 (12), 5698-5705
  • Woolford M. K., 1990 The detrimental effects of air on silage. J. Appl. Mikrobiol. 68:101-116
  • Illek J., 2006. Health risk posed by feding low quality silage. 12. International Symposium on Forage Conservation. Brno, Czech Rep. April 3-5, 2006, p: 129-130
  • Pitt R.E., 1990. The probability of inoculant effectiveness in alfalfa silages. American Society of Agricultural Engineering. 33:1771-1778
  • Stokes M.R., 1992. Effects of an enzymes mixture, an inoculant and their interaction on silage fermentation and dairy production. Journal of Dairy Science. 75:764-773
  • Muck R.E. and Kung L. Jr., 1997. Effents of silage additives ensiling: in silage:field to feedbunk. NRAES-99. NRAES, Ithaca, Ny, USA, pp. 187-199
  • Lindsey J.R. and Kung L.Jr., 2010. Effects of combining Lactobacillus bucneri 40788 with warious lactic acid bacteria on the fermentation and aerobic stability of corn silage. Animal Feed Science and Technology. 159:105-109
  • Nishino N., Hattori H., Wada H. and Touno E., 2007. Biogenic amine production in grass, maize and total mixed ration silages inoculated with Lactobacillus casei or Lactobacillus buchneri. Journal of Applied Microbiology. 103, 325-332
  • Kung L., Tung R.S., Maciorowski K.G., Buffum K., Knutsen K. and Aimutis W.R., 1991.Effects of plant cell-wall-degrading enzymes and lactic acid bacteria on silage fermentation and composition. J.Dairy Sci. 74 (12), 4284-4296
  • Phillip L.E., Underrhill L. and Garino H., 1990. Effects of treating lucerne with an inoculum of lactic acid bacteria or formic acid upon chemical changes during fermentation, and upon the nutritive value of the silage for lambs. Grass and Forage Sci., 45 (3): 337–344

Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri

Yıl 2016, Cilt: 25 Sayı: ÖZEL SAYI-2, 278 - 284, 31.12.2016

Öz

Silaj, günümüzde birçok ülkede ruminant
diyetlerinin temel bileşeni konumundadır. Ancak çok iyi şartlarda hazırlanmış
bir mısır silajı bile, oksijen ile temas ettiğinde çok hızlı bir şekilde
değişikliğe uğrar ve hijyen kalitesi de hızla bozulur. Silo hayvanları beslemek
amacıyla açıldığında veya bir oksijen girişi bulunduğunda, aerobik bozulma
gerçekleşir. Bu durum çok büyük besin maddesi kayıplarına yol açabilmektedir.
Son yıllarda silajın aerobik stabilitesi hakkındaki araştırmalar, mikrobiyel
inokulantların kullanımı üzerinde yoğunlaşmıştır. Oksijen ile temas eden
silajın bozulmasına neden olan mikroorganizmaların gelişimini yavaşlatacak
rekabet yeteneği yüksek olan laktik asit bakterileri (LAB)’nin inokulant olarak
kullanımı giderek önem kazanan bir konudur. Bu çalışmada, ülkemiz doğal
florasından izole edilmiş ve laktik asit üretme yeteneği yüksek olarak seçilmiş
10 adet LAB izolatının, mısır silajında inokulant olarak kullanılma olanakları
değerlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Kızılşimşek M., Schmidtt, R.J. and Kung, L. Jr., 2007 Effects of a mixture of lactic acid bacteria applied as a freeze-dried or fresh culture on the fermentation of alfalfa silage. J. Dairy Science. 90 (12), 5698-5705
  • Woolford M. K., 1990 The detrimental effects of air on silage. J. Appl. Mikrobiol. 68:101-116
  • Illek J., 2006. Health risk posed by feding low quality silage. 12. International Symposium on Forage Conservation. Brno, Czech Rep. April 3-5, 2006, p: 129-130
  • Pitt R.E., 1990. The probability of inoculant effectiveness in alfalfa silages. American Society of Agricultural Engineering. 33:1771-1778
  • Stokes M.R., 1992. Effects of an enzymes mixture, an inoculant and their interaction on silage fermentation and dairy production. Journal of Dairy Science. 75:764-773
  • Muck R.E. and Kung L. Jr., 1997. Effents of silage additives ensiling: in silage:field to feedbunk. NRAES-99. NRAES, Ithaca, Ny, USA, pp. 187-199
  • Lindsey J.R. and Kung L.Jr., 2010. Effects of combining Lactobacillus bucneri 40788 with warious lactic acid bacteria on the fermentation and aerobic stability of corn silage. Animal Feed Science and Technology. 159:105-109
  • Nishino N., Hattori H., Wada H. and Touno E., 2007. Biogenic amine production in grass, maize and total mixed ration silages inoculated with Lactobacillus casei or Lactobacillus buchneri. Journal of Applied Microbiology. 103, 325-332
  • Kung L., Tung R.S., Maciorowski K.G., Buffum K., Knutsen K. and Aimutis W.R., 1991.Effects of plant cell-wall-degrading enzymes and lactic acid bacteria on silage fermentation and composition. J.Dairy Sci. 74 (12), 4284-4296
  • Phillip L.E., Underrhill L. and Garino H., 1990. Effects of treating lucerne with an inoculum of lactic acid bacteria or formic acid upon chemical changes during fermentation, and upon the nutritive value of the silage for lambs. Grass and Forage Sci., 45 (3): 337–344
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Kızılşimşek

Çehre Öztürk Bu kişi benim

Mustafa Küsek Bu kişi benim

Negar Ebrahim Pour Mokhtari Bu kişi benim

Peruze Ertem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 25 Sayı: ÖZEL SAYI-2

Kaynak Göster

APA Kızılşimşek, M., Öztürk, Ç., Küsek, M., Mokhtari, N. E. P., vd. (2016). Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 25(ÖZEL SAYI-2), 278-284. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282846
AMA Kızılşimşek M, Öztürk Ç, Küsek M, Mokhtari NEP, Ertem P. Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Aralık 2016;25(ÖZEL SAYI-2):278-284. doi:10.21566/tarbitderg.282846
Chicago Kızılşimşek, Mustafa, Çehre Öztürk, Mustafa Küsek, Negar Ebrahim Pour Mokhtari, ve Peruze Ertem. “Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş Ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş Olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili Ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25, sy. ÖZEL SAYI-2 (Aralık 2016): 278-84. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282846.
EndNote Kızılşimşek M, Öztürk Ç, Küsek M, Mokhtari NEP, Ertem P (01 Aralık 2016) Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25 ÖZEL SAYI-2 278–284.
IEEE M. Kızılşimşek, Ç. Öztürk, M. Küsek, N. E. P. Mokhtari, ve P. Ertem, “Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 25, sy. ÖZEL SAYI-2, ss. 278–284, 2016, doi: 10.21566/tarbitderg.282846.
ISNAD Kızılşimşek, Mustafa vd. “Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş Ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş Olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili Ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25/ÖZEL SAYI-2 (Aralık 2016), 278-284. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282846.
JAMA Kızılşimşek M, Öztürk Ç, Küsek M, Mokhtari NEP, Ertem P. Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2016;25:278–284.
MLA Kızılşimşek, Mustafa vd. “Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş Ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş Olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili Ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 25, sy. ÖZEL SAYI-2, 2016, ss. 278-84, doi:10.21566/tarbitderg.282846.
Vancouver Kızılşimşek M, Öztürk Ç, Küsek M, Mokhtari NEP, Ertem P. Doğal Vejatasyondan İzole Edilmiş ve Belirli Özelliklerine Göre Seçilmiş olan 10 Adet Lab İzolatının Mısır Silajının Fermantasyon Profili ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2016;25(ÖZEL SAYI-2):278-84.