BibTex RIS Kaynak Göster

A Rare Cause of Nephrocalcinosis in Childhood: Oxalosis

Yıl 1993, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.03.1993

Öz

Oxalosis in an inherited disease characterized by growth retardation recurrent urolithiasis nephrocalcinosis renal failure and deposition of oxalates in the tissues Type I is the most common from seen in early childhood on the other hand in type II LGlyceric acid is high in urine besides hyperoxaluria A 75 month old girl was admitted with growth retardation Her renal functions were impaired and bilateral nephrocalcinosis was observed by renal ultrasonography Although peritoneal dialysis was performed immediately the patient died and necropsy findings showed crystalloid deposition in the kidney Key words: Oxalosis Nephrocalcinosis Treatment

Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis

Yıl 1993, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.03.1993

Öz

Primer hiperoksalüri; hiperoksalüri içeriği kalsiyum oksalat olan ürolitiasis nefrokalsinoz ve erken dönemde böbrek yetersizliği ile karakterize otosomal resessif geçişli nadir bir metabolik hastalıktır Olguların çoğunluğu çocukluk döneminde ilk 5 yaşta renal semptomlar verir İki ayrı tipi vardır Tip I ve II Kalsiyum oksalat birikimleri böbrek dışında diğer dokularda da gözlenebilir Bu duruma oksalosis denilir Aşağıda infantil dönemde nefrokalsinoza yol açan bir olgu sunulmaktadır Anahtar kelimeler: Oksalosis Nefrokalsinoz Tedavi

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Türkçesi Varken
Yazarlar

Ayşegül Ünüvar Bu kişi benim

Ahmet Nayır Bu kişi benim

Harika Alpay Bu kişi benim

Veli Uysal Bu kişi benim

Sevinç Emre Bu kişi benim

Aydan Şirin Bu kişi benim

Faik Tanman Bu kişi benim

Olcay Çubukçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ünüvar, A., Nayır, A., Alpay, H., Uysal, V., vd. (1993). Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis. Türk Pediatri Arşivi, 28(1).
AMA Ünüvar A, Nayır A, Alpay H, Uysal V, Emre S, Şirin A, Tanman F, Çubukçu O. Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis. Türk Pediatri Arşivi. Mart 1993;28(1).
Chicago Ünüvar, Ayşegül, Ahmet Nayır, Harika Alpay, Veli Uysal, Sevinç Emre, Aydan Şirin, Faik Tanman, ve Olcay Çubukçu. “Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis”. Türk Pediatri Arşivi 28, sy. 1 (Mart 1993).
EndNote Ünüvar A, Nayır A, Alpay H, Uysal V, Emre S, Şirin A, Tanman F, Çubukçu O (01 Mart 1993) Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis. Türk Pediatri Arşivi 28 1
IEEE A. Ünüvar, “Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis”, Türk Pediatri Arşivi, c. 28, sy. 1, 1993.
ISNAD Ünüvar, Ayşegül vd. “Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis”. Türk Pediatri Arşivi 28/1 (Mart 1993).
JAMA Ünüvar A, Nayır A, Alpay H, Uysal V, Emre S, Şirin A, Tanman F, Çubukçu O. Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28.
MLA Ünüvar, Ayşegül vd. “Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis”. Türk Pediatri Arşivi, c. 28, sy. 1, 1993.
Vancouver Ünüvar A, Nayır A, Alpay H, Uysal V, Emre S, Şirin A, Tanman F, Çubukçu O. Çocukluk Çağında Nadir Bir Nefrokalsinoz Nedeni: Oksalozis. Türk Pediatri Arşivi. 1993;28(1).