BibTex RIS Kaynak Göster

MUHASEBECİLERİN BİLGİ UÇURMAYA İLİŞKİN EĞİLİMLERİ: SAKARYA İLİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 26.06.2015

Öz

Bir işletmede etik olmayan bir uygulamanın dış mercilere aksettirilmesi şeklinde ifade edilen bilgi uçurma son yıllarda üzerinde tartışılan önemli konulardan biri haline gelmiştir. Ülkemizdeki mevcut sistemler ve mevzuat göz önünde bulundurulduğunda en fazla suistimale açık meslek alanlarından biri muhasebe olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada Sakarya ilindeki muhasebecilerin mesleki hile ile ilgili algılarını ve uygun olmayan davranışları bildirme eğilimlerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu amaçla Sakarya ilindeki muhasebecilere anket uygulanmıştır. Senaryolar aracılığı ile elde edilen sonuçlarda, çalışanların çoğunluğunun verilen senaryodaki durumları etik ve ahlaki açıdan bir sorun olarak gördükleri tespit edilmiştir. Ancak senaryodaki durumlar ile karşılaşılması halinde çalışanların bu durumu yetkili kişi ve kuruma bildirme konusunda genelde kararsız bir tutum sergilediği görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Kemal Çiftyıldız Bu kişi benim

Emel İslamoğlu

Yayımlanma Tarihi 26 Haziran 2015
Gönderilme Tarihi 22 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çiftyıldız, K., & İslamoğlu, E. (2015). MUHASEBECİLERİN BİLGİ UÇURMAYA İLİŞKİN EĞİLİMLERİ: SAKARYA İLİNDE BİR ARAŞTIRMA. Trakya Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi, 4(1).

           Creative Commons Lisansı     Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Open_Access_logo_with_dark_text_for_contrast%2C_on_transparent_background.png