BibTex RIS Kaynak Göster

Van–Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilmesi

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1, 910 - 914, 01.03.2014

Öz

Kaynakça

  • Akçin, A., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Selçuk Üniversitesi Yayınları : 43. Ziraat Fakültesi Yayınları : 8, Konya Akdağ, C., Şehirali, S.,
  • (Rhizobium cicer) Bulaştırma, Azot Dozları ve Ekim Sıklığının Nohutun Bazı Bitkisel ve Kalite Özelliklerine Etkileri. Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11:87-100.
  • Bakteri Anonim, 2011a. TUİK. http:// www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 10.12.2012Anonim,
  • Anonim, 2011b. Van Tarım İl müdürlüğü Kayıtları.
  • Anonim, 2012. Van 14. Bölge Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Verileri, Van.
  • Aydın, N., 1988. Ankara Koşullarında Ekim Zamanı ve Bitki Sıklığının Verim, Verim Komponentleri ve Antraknoza Etkileri. (Doktora tezi, basılmamış). Ankara Üniv. Fen Bilimleri Enst. Tarla Bitkileri Bölümü. Anakara
  • Azkan, N, 1999. Yemeklik Tane Baklagiller. Uludağ Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Ders Notları :40, 107, s., Bursa. 2011. Babagil, G.E., Koşullarında
  • arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Özelliklerinin İncelenmesi. Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Erzurum,
  • Dergisi. 2011, 26(2): 122-127.
  • ekolojik (Cicer Bazı Nohut Tarım
  • Bilimleri Bakoğlu, A., 2011. Bingöl Ekolojik Koşullarında Bazı Nohut (Cicer arietinum l.) Hat ve Çeşitlerinde Verimi ve Bazı Tarımsal Özelliklerin
  • Üniversitesi, Fen Bilimleri Dergisi, 1(2), 2011.
  • Bingöl Biçer, B.T., Anlarsal, E., 2004. Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Köy Çeşitlerinde Bitkisel ve Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi, 2004, 10(4) 389- 396.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Kavuncu, O., Gürbüz, F., 1987.
  • metodları (İstatistik metodları). Ankara Üniversitesi
  • Yayınları:1021, Ders Kitabı:295. Ankara, 381.
  • deneme Fakültesi Erman, M., Çiftçi, V., Geçit, H.H., 1997. Nohut (Cicer arietinum L.)’ta özellikler arası ilişkiler ve path katsayısı analizi üzerine bir araştırma, Tarım Bilimleri Dergisi 1997, 3 (3) 43-46.
  • Eser, D., Geçit, H. H., Emeklier, H. Y., Kavuncu, O. 1989. Nohut gen materyalinin zenginleştirilmesi ve değerlendirilmesi. Doğa Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi, 13:2.
  • Karaköy, T., 2008. Çukurova ve Orta Anadolu Bölgelerinden Toplanan Bazı Yerel Nohut
  • Genotiplerinin Verim ve Verimle İlgili Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma (Doktora tezi, basılmamış). Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Adana, 2008.
  • L.) Kayan. N., 2012. Farklı Gelişme Dönemlerinde Uygulanan Sulamanın Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Ögelerine Etkisi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tar. Bil. Dergisi, 2012, 22 (1) : 40-47.
  • Kulaz, H., Çiftçi, V., 1999. Van koşullarında bitki sıklığının nohut (Cicer arietinum L.)'ta verim ve verim öğelerine etkisi. Turkish Journal of Agriculture and Forestry. 23(3): 599-601
  • Kün, E.,1987. Serin İklim Tahılları. Ankara Üniversitesi
  • Yayınları:1032, Ders Kitabı:299. Ankara, 307.
  • Fakültesi Sepetoğlu, H., 1994. Yemeklik Tane Baklagiller. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları. No:24, İzmir.
  • Sharma, M. L., Chaukan, Y. S., Bharadwaj, G. S. Sharma, R. K., 1988. Relative performans of chickpea varieties to sowing
  • Agronomy 33(4): 452.
  • Journal Singh, K. B., Tuwate, S, 1980. Variability for seed size and seeds size per pod in the cabuli
  • International Chickpea Newsletter, 2:4- 5.
  • germplasm. Singh, K. B., Williams, P. C., Nakkaul, H., 1990. The effects of growth season, region and sowing date on some quality parameters in kabulı chickpea. Journal of tte Science of Food and Agricultra. 54:3, 429-441.
  • Soylu, Ç., 1999. Nohut (Cicer arietinum L.)’ta bakteri aşılama ve gübrelemenin bazı
  • bitki özelliklerine ve verime olan etkileri (yüksek lisans tezi, basılmamış). Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Başkanlığı, Ankara, 1999.
  • Şanlı, A., 2007. Tohum Muameleleri İle Farklı Ekim Zamanlarının Nohut (Cicer arietinum L. )’un Verim Ve Verim Unsurlarına Etkileri (yüksek lisans tezi, basılmamış).
  • Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı, Isparta, 2007.
  • Demirel Şehirali, S., 1979. Yemeklik Tane Baklagiler (Nohut), Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü Yayınları. Şehirali, S, 1988. Yemeklik Tane Baklagiller. Ankara Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları : 1089. Ders Kitabı : 314, Ankara, S : 357-363.
  • Toğay, N., Toğay, Y., Erman, M., Doğan, Y., Çığ, F., 2005. Kuru ve Sulu Koşullarda Farklı Bitki Sıklıklarının Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. Tarım Bilimleri Dergisi, 2005, 11(4) 417-421.
  • Üçer, F.B., 1999. Konya ekolojik şartlarında bazı nohut çeşitlerinin ikinci ürün olarak yetiştirilmesi (yüksek lisans tezi, basılmamış). Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri
  • Anabilim Dalı, Konya, 1999. Bitkileri Yolcu, R., 2008. Diyarbakır Farklı
  • Gelişme Koşullarında
  • Dönemlerinde Sulanan Nohudun (Cicer arietinum L.) Sulama Suyu Gereksinimi ve Su Tüketimi Üzerine Bir Araştırma (yüksek lisans tezi, basılmamış). Ç. Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı, Adana, 2008.

Van–Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilmesi

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1, 910 - 914, 01.03.2014

Öz

vejetatif gelişmesini tamamlayarak yüksek tane verimi meydana getirmesi birçok faktöre bağlı olup, bunlardan biri de her bir çeşide özgü olan genetik yapıdır (Akçin 1988). Araştırmada kullanılan çeşitlerin bitkide dal sayılarının ve bitkide meyve sayılarının farklı olmasının bitkide tane sayılarının farklı olmasına neden olacağı Biçer ve Anlarsal (2004), Karaköy (2008) ve Babagil (2011) tarafından da bildirilmiştir

Kaynakça

  • Akçin, A., 1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Selçuk Üniversitesi Yayınları : 43. Ziraat Fakültesi Yayınları : 8, Konya Akdağ, C., Şehirali, S.,
  • (Rhizobium cicer) Bulaştırma, Azot Dozları ve Ekim Sıklığının Nohutun Bazı Bitkisel ve Kalite Özelliklerine Etkileri. Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11:87-100.
  • Bakteri Anonim, 2011a. TUİK. http:// www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 10.12.2012Anonim,
  • Anonim, 2011b. Van Tarım İl müdürlüğü Kayıtları.
  • Anonim, 2012. Van 14. Bölge Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Verileri, Van.
  • Aydın, N., 1988. Ankara Koşullarında Ekim Zamanı ve Bitki Sıklığının Verim, Verim Komponentleri ve Antraknoza Etkileri. (Doktora tezi, basılmamış). Ankara Üniv. Fen Bilimleri Enst. Tarla Bitkileri Bölümü. Anakara
  • Azkan, N, 1999. Yemeklik Tane Baklagiller. Uludağ Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Ders Notları :40, 107, s., Bursa. 2011. Babagil, G.E., Koşullarında
  • arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Özelliklerinin İncelenmesi. Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Erzurum,
  • Dergisi. 2011, 26(2): 122-127.
  • ekolojik (Cicer Bazı Nohut Tarım
  • Bilimleri Bakoğlu, A., 2011. Bingöl Ekolojik Koşullarında Bazı Nohut (Cicer arietinum l.) Hat ve Çeşitlerinde Verimi ve Bazı Tarımsal Özelliklerin
  • Üniversitesi, Fen Bilimleri Dergisi, 1(2), 2011.
  • Bingöl Biçer, B.T., Anlarsal, E., 2004. Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Köy Çeşitlerinde Bitkisel ve Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi, 2004, 10(4) 389- 396.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Kavuncu, O., Gürbüz, F., 1987.
  • metodları (İstatistik metodları). Ankara Üniversitesi
  • Yayınları:1021, Ders Kitabı:295. Ankara, 381.
  • deneme Fakültesi Erman, M., Çiftçi, V., Geçit, H.H., 1997. Nohut (Cicer arietinum L.)’ta özellikler arası ilişkiler ve path katsayısı analizi üzerine bir araştırma, Tarım Bilimleri Dergisi 1997, 3 (3) 43-46.
  • Eser, D., Geçit, H. H., Emeklier, H. Y., Kavuncu, O. 1989. Nohut gen materyalinin zenginleştirilmesi ve değerlendirilmesi. Doğa Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi, 13:2.
  • Karaköy, T., 2008. Çukurova ve Orta Anadolu Bölgelerinden Toplanan Bazı Yerel Nohut
  • Genotiplerinin Verim ve Verimle İlgili Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma (Doktora tezi, basılmamış). Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Adana, 2008.
  • L.) Kayan. N., 2012. Farklı Gelişme Dönemlerinde Uygulanan Sulamanın Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Ögelerine Etkisi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tar. Bil. Dergisi, 2012, 22 (1) : 40-47.
  • Kulaz, H., Çiftçi, V., 1999. Van koşullarında bitki sıklığının nohut (Cicer arietinum L.)'ta verim ve verim öğelerine etkisi. Turkish Journal of Agriculture and Forestry. 23(3): 599-601
  • Kün, E.,1987. Serin İklim Tahılları. Ankara Üniversitesi
  • Yayınları:1032, Ders Kitabı:299. Ankara, 307.
  • Fakültesi Sepetoğlu, H., 1994. Yemeklik Tane Baklagiller. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları. No:24, İzmir.
  • Sharma, M. L., Chaukan, Y. S., Bharadwaj, G. S. Sharma, R. K., 1988. Relative performans of chickpea varieties to sowing
  • Agronomy 33(4): 452.
  • Journal Singh, K. B., Tuwate, S, 1980. Variability for seed size and seeds size per pod in the cabuli
  • International Chickpea Newsletter, 2:4- 5.
  • germplasm. Singh, K. B., Williams, P. C., Nakkaul, H., 1990. The effects of growth season, region and sowing date on some quality parameters in kabulı chickpea. Journal of tte Science of Food and Agricultra. 54:3, 429-441.
  • Soylu, Ç., 1999. Nohut (Cicer arietinum L.)’ta bakteri aşılama ve gübrelemenin bazı
  • bitki özelliklerine ve verime olan etkileri (yüksek lisans tezi, basılmamış). Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Başkanlığı, Ankara, 1999.
  • Şanlı, A., 2007. Tohum Muameleleri İle Farklı Ekim Zamanlarının Nohut (Cicer arietinum L. )’un Verim Ve Verim Unsurlarına Etkileri (yüksek lisans tezi, basılmamış).
  • Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı, Isparta, 2007.
  • Demirel Şehirali, S., 1979. Yemeklik Tane Baklagiler (Nohut), Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü Yayınları. Şehirali, S, 1988. Yemeklik Tane Baklagiller. Ankara Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları : 1089. Ders Kitabı : 314, Ankara, S : 357-363.
  • Toğay, N., Toğay, Y., Erman, M., Doğan, Y., Çığ, F., 2005. Kuru ve Sulu Koşullarda Farklı Bitki Sıklıklarının Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinde Verim ve Verim Öğelerine Etkileri. Tarım Bilimleri Dergisi, 2005, 11(4) 417-421.
  • Üçer, F.B., 1999. Konya ekolojik şartlarında bazı nohut çeşitlerinin ikinci ürün olarak yetiştirilmesi (yüksek lisans tezi, basılmamış). Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri
  • Anabilim Dalı, Konya, 1999. Bitkileri Yolcu, R., 2008. Diyarbakır Farklı
  • Gelişme Koşullarında
  • Dönemlerinde Sulanan Nohudun (Cicer arietinum L.) Sulama Suyu Gereksinimi ve Su Tüketimi Üzerine Bir Araştırma (yüksek lisans tezi, basılmamış). Ç. Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı, Adana, 2008.
Toplam 40 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Fatih Erdin Bu kişi benim

Haluk Kulaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 26 Ocak 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1

Kaynak Göster

APA Erdin, F., & Kulaz, H. (2014). Van–Gevaş Ekolojik Koşulların Da Bazı Nohut (Cicer arietinum L.) Çeşitlerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilmesi. Türk Tarım Ve Doğa Bilimleri Dergisi, 1(Özel Sayı-1), 910-914.