Amaç ve Kapsam

          Uluslararası Türk Lehçe Araştırmaları (TÜRKLAD) Dergisinin amacı, Türklük biliminin “millî ve yerli” malzemesini; bilimin evrensel ilke, değer ve yöntemleriyle ele alan çalışmaları  yayımlayarak Türklük bilimine hizmet  etmektir. Türk dili ve Türk dilinin lehçeleri ile ilgili bilimsel ve özgün makaleler yayımlayarak alana katkı sağlamak, sorunlara çözüm üretmek, alan ile ilgili yapılacak olan diğer çalışmalara kaynak teşkil etmek, alana yönelik araştırmalara yeni bakış açıları ve yaklaşımlar kazandırmak TÜRKLAD’ın amaçları arasındadır. TÜRKLAD, Türk dili ve lehçeleri ile ilgili çalışmaları akademik camianın bilgisine sunmayı ve böylece konu ile ilgili akademik çalışmaların yaygınlaştırılmasına hizmet etmeyi, alanla ilgili bilgilerin akademik ve kuramsal düzlemde ortaya konulmasını, tartışılmasını ve taraflara ulaştırılmasını, Türk dili ve lehçeleri alanında çalışan bilim insanları arasında bilimsel bilginin yayılmasını ve iletişimin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı da amaçlamaktadır. TÜRKLAD’ın amaçlarından biri de Türk dili ve lehçeleri konulu çalışmalarda bu bilim alanının merkezini Türkiye aracılığıyla uluslararası alanlara taşımaktır.

ODAK VE KAPSAM

       ULUSLARARASI TÜRK LEHÇE ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (TÜRKLAD) (e-ISSN 2587-1293), Dünyada Çağdaş Türk yazı dilleri ve edebiyatları başta olmak üzere Türklük bilimi (Türkoloji)  alanında çalışan araştırmacıların, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını yayımlayabilecekleri, uluslararası, hakemli bir dergidir. TÜRKLAD, Türk yazı dillerinden herhangi biriyle yazılmış yazılara özgün dil ve alfabesiyle yer veren Türk dünyasının ortak bilimsel yayınıdır. 

       Uluslararası Türk Lehçe Araştırmaları Dergisi (TÜRKLAD), Fırat Üniversitesi  İnsanî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümündeki öğretim üyelerinin öncülüğünde, çoğunluğu Türkiye ve Türk dünyası coğrafyasından olmak üzere uluslararası bir ekip tarafından çıkarılmaktadır.  

      TÜRKLAD’ın temel misyonu, Türklük biliminin “millî ve yerli” malzemesini bilimin evrensel ilke, değer ve yöntemleriyle  ele alan çalışmaları  yayımlayarak Türklük bilimine hizmet  etmektir.

       TÜRKLAD, uluslararası hakemli bir dergidir ve 2017 yılından itibaren Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. 


Yayın Sıklığı

TÜRKLAD, Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. Dergiye belli bir sayı için makale kabul edilmemektedir. Yazarlar istediği zaman makalesini gönderebilirler. Dergimize gönderilen yazılar, geliş ve kabul tarihine uygun olarak ilk sayıya alınırlar.

Arşivleme

TÜRKLAD, katılan kütüphaneler arasında dağıtık bir arşivleme sistemi oluşturmak ve bu kütüphanelerin koruma ve restorasyon amaçlı kalıcı arşivler yaratmasına izin vermek için LOCKSS sistemini kullanmaktadır. 

Gönderi/Makale İşlem Ücreti

TÜRKLAD, Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC-BY-NC) koşulları çerçevesinde açık erişim bir dergidir. Dergi, yazarlardan gönderi ve makale basımı için işlem ücreti talep etmez. TÜRKLAD’da yer verilen yazılar için yazar(lar)ına telif ücreti ödenmez.


GİZLİLİK BEYANI

      TÜRKLAD “Açık Erişim (Open Acsess) ” bir dergidir ve yayımladığı içeriği doğrudan açık erişime sunar. Dergi, yayımladığı içerikle bilimin “Açık Erişim” politikasıyla desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlar. Bilinen standartlarda kaynak gösterilmesi koşuluyla, ticari kullanım amacı ve içerik değişikliği dışında kalan tüm kullanım (çevrimiçi bağlantı verme, kopyalama, baskı alma, herhangi bir fiziksel ortamda çoğaltma, dağıtma vb.) haklarını (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC) lisansı aracılığıyla kullanıma sunar. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı için dergi editöründen izin alınması gerekir. 

Yayımlanma Ayları
Haziran Aralık

LİSANS

TÜRKLAD'ın içeriği Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.   E-ISSN: 2587-1293

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü – Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Rektörlük Yerleşkesi ELAZIĞ-TÜRKİYE / Telefon: +90 424 237 00 00 – 3525 / 3637; Belgeç: +90 424 233 00 62; elmek: uluturklad@gmail.com

13220  13225 13228 13230 13231 13234 13239 13241132411323813235132271438414444  16761