Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

ULUM Journal of Religious Inquiries 1/1 (July 2018)

Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 1, 3 - 4, 31.07.2018

Öz

ULUM is an new academic refereed journal dedicated to publishing articles, essays, translations, symposium reviews, and book reviews primarily within the fields of Religious and Islamic Studies including Arts and Humanities, Religion, Islamic Studies as well as Social and Behavioral Sciences, Theology and Ethics.

The objective of the journal is to provide a forum for the scholars of Study of Religion(s) and Islamic Studies from Turkey and all over the world through which they can share and disseminate their research results and findings. This is especially important within the context of Turkish academy as the ULUM is the second in its kind publishing in English and thus providing a channel of communication with international audience for scholars who based in Turkey. ULUM aims to contribute to the scholarship by offering an effective venue for constructive critique and creative thinking in all aspects of Religious and Islamic Studies.

ULUM is published twice a year in July and December and adopts double-blind peer-review process. There are at least two reviewers for the total number of articles in each issue. In addition, all articles are checked by means of a software program in order to confirm that they are unpublished and avoid plagiarism. ULUM accepts paper submission from researchers with only doctoral degrees in research articles and book review. ULUM requires writers to use the Isnad Citation Style: www.isnadsistemi.org

We are delighted to offer you high-quality original reasearch papers in various themes and topics with the current issue. 

As the editor of ULUMI am thankful to all those scholars and the members of the editorial board for their dedication, cooperation, and assistance. 

Kaynakça

  • Demir, Abdullah. "ULUM Dini Tetkikler Dergisi". ULUM 1/1 (Temmuz 2018): 3-4

ULUM Dini Tetkikler Dergisi 1/1 (Temmuz 2018)

Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 1, 3 - 4, 31.07.2018

Öz

ULUM, Dinî Araştırmalar alanında hazırlanan akademik çalışmaları yayımlar.

ULUM, yılda 2 sayı sayı (31 Temmuz – 31 Aralık) yayımlanan hakemli bir dergidir. 

ULUM dergisine gönderilen yazılar, önce Yayın Kurulu’nca dergi ilkelerine uygunluk açısından incelenir.

Yazar Rehberine uygun görülmeyenler düzeltilmesi için yazarına iade edilir. 

Yayın için teslim edilen makalelerin değerlendirilmesinde akademik tarafsızlık ve bilimsel kalite en önemli ölçütlerdir.

Değerlendirme için uygun bulunanlar, ilgili alanda en az iki hakeme gönderilir. Hakemlerin isimleri gizli tutulur ve raporlar beş yıl süreyle saklanır. Hakem raporlarından biri olumlu, diğeri olumsuz olduğu takdirde, yazı, üçüncü bir hakeme gönderilebilir veya Yayın Kurulu, hakem raporlarını inceleyerek nihai kararı verebilir. Yazarlar, hakem ve Yayın Kurulunun eleştiri ve önerilerini dikkate alırlar. Katılmadıkları hususlar varsa, gerekçeleriyle birlikte itiraz etme hakkına sahiptirler. Yayına kabul edilmeyen yazılar, yazarlarına iade edilmez.

Yayınlanmak üzere gönderilen makaleler, intihal tespitinde kullanılan özel bir program aracılığıyla intihal kontrolünden geçirilir. 

ULUM dergisinin yazım dili Türkiye Türkçesidir. Ancak her sayıda derginin üçte bir oranını geçmeyecek şekilde İngilizce ve Arapça ile yazılmış yazılara da yer verilebilir.

Makaleler, İngilizce başlık, öz (en az 150 kelime), anahtar kelimeler (en az 5 kavram), özet (en az 750 kelime) ve İsnad Atıf stilinde hazırlanan kaynakça içerir. 

ULUM, İsnad Atıf Sistemini (The Isnad Citation Style) kullanmaktadır.

İntihal tespitinde kullanılan özel bir program aracılığıyla makalelerin daha önce yayımlanmamış olduğu ve intihal içermediği teyit edilir. 

ULUM, bilimsel araştırmaları halka ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.

ULUM, Creative Commons Atıf-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

OAI: http://dergipark.gov.tr/api/public/oai/ulum/

RSS: http://dergipark.gov.tr/ulum/rss-feeds 

ULUM, Yayın Kurulu tarafından belirlenen yurt içi ve dışındaki indeks ve veri tabanlarına yayımlandığı tarihten itibaren bir ay içerisinde gönderilir. 

ULUM, yazarlardan makale değerlendirme ve yayın süreci için herhangi bir ücret talep etmemektedir.

ULUM’da yayımlanması kabul edilen yazıların telif hakkı  Dergisi Editörlüğü'ne devredilmiş sayılır. 

ULUM'a gönderilecek yazılarda; alanında bir boşluğu dolduracak özgün bir makale olması veya daha önce yayımlanmış çalışmaları değerlendiren, bu konuda yeni ve dikkate değer görüşler ortaya koyan bir inceleme olma şartı aranır. 

Makalelerin ULUM’da yayımlanabilmesi için, daha önce bir başka yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere kabul edilmemiş olması gerekir. Daha önce bilimsel bir toplantıda sunulmuş bildiriler, bu durum açıkça belirtilmek şartıyla kabul edilebilir. 

Kaynakça

  • Demir, Abdullah. "ULUM Dini Tetkikler Dergisi". ULUM 1/1 (Temmuz 2018): 3-4
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Editoryal
Yazarlar

Abdullah Demir Bu kişi benim 0000-0001-7825-6573

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2018
Gönderilme Tarihi 31 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Demir, Abdullah. “ULUM Journal of Religious Inquiries 1/1 (July 2018)”. ULUM 1/1 (Temmuz 2018), 3-4.