BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 2, 36 - 45, 03.09.2014

Öz

In general manner, mobbing is the whole actions that targetted a person or small groop, leads to material and spiritual loss by certain time and repeated mention in a workplace.In this study; given information about mobbing, the impact on individuals, families and communities and struggling with mobbing methods were examined. In the conclusion, we touch on, mobbing which frequently encountered in our country is our destiny or not. Mobbing is a phonemon that disrupt the peace and efficiency of workplace and physical and mental health of person who aggrieved in workplace. Unhappy and unhealthy individuals will lead to intolerant community by negative affect against their families and envirement.

MOBBİNG KADERİMİZ MİDİR?

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 2, 36 - 45, 03.09.2014

Öz

Mobbing,  genel anlamıyla bir işyerinde bir kişi ya da grup tarafından hedef seçilen bir kişiye ya da daha küçük bir gruba karşı belirli bir süre ve tekrarlanan söz, davranış ve uygulamalarla yapılan ve hedef seçilen çalışanın maddi ve manevi zararına yol açan eylemlerin bütünüdür.[1]Bu çalışmada; mobbing hakkında bilgi verilmiş, birey, aile ve toplum üzerindeki etkileri ve mobbingle  mücadele yöntemleri incelenmiştir. Sonuç bölümünde ise ülkemizde sıkça rastlanan mobbingin boyun eğilmesi gereken bir olgu olup olmadığı konusuna değinilmiştir. Mobbing, çalışma ortamının huzurunu ve verimini bozan, iş yaşamını çekilmez hale getiren, mağdur olan çalışanın fiziksel ve ruhsal sağlığını bozan bir olgudur. Mutsuz ve sağlıksız bireyler, ailesi ve çevresine olan olumsuz etkilerinden dolaylı tahammülsüz bir toplum oluşmasına sebep olacaktır.



[1] (www.mobbing.com.tr, erişim tarihi 20.06.2014).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşe Selcan Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şimşek, A. S. (2014). MOBBİNG KADERİMİZ MİDİR?. Barış Araştırmaları Ve Çatışma Çözümleri Dergisi, 1(2), 36-45. https://doi.org/10.16954/bacad.30376