BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI

Yıl 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Öz

ÖZET

Günümüzde ülkelerin tamamına yakını farklı kültürleri barındırmaktadır. Tarihten günümüze kültürel azınlıkları korumak ve azınlık ile çoğunluk kültürü arasındaki muhtemel çatışmaları önlemek amacıyla çeşitli çabalar sarf edilmiştir. Küreselleşme kültürel olarak homojen devletin gerçekleşemeyeceğini kanıtlarken, her bir ülkedeki çoğunlukları, çoğulculuk ve çeşitlilik fikrine yöneltmiştir. Küresel iletişim dünyasında etnik ve ulusal kimlikler değişime uğrarken, çokkültürlülüğün karşı çıkışı ise devam etmektedir. Çağımızda liberal teori ve modern devletler “çokkültürlülük teorisi” ile kültürel sorunların üstesinden gelmeyi hede emektedir. Bu hedefe ulaşmada çokkültürlülük teorisi, nötr bir kavram olarak liberal kültürü dayatmaktadır. Liberal değerler ise pek çok manada azınlık kültürleriyle çatışmaktadır. Bu çalışmada kültür kavramı ile çokkültürlü toplum kavramı ve çokkültürlülük teorisi incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler: Liberalizm, Kültür, Çokkültürlü Toplum, Azınlık Hakları, Çokkültürlülük Teorisi. 

Yıl 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm KAMU HUKUKU MAKALELERİ
Yazarlar

Taylan Barın

Yayımlanma Tarihi 15 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 YBHD 2016/2

Kaynak Göster

APA Barın, T. (2016). FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi(2).
AMA Barın T. FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI. YBHD. Temmuz 2016;(2).
Chicago Barın, Taylan. “FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Barın T (01 Temmuz 2016) FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2
IEEE T. Barın, “FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI”, YBHD, sy. 2, Temmuz 2016.
ISNAD Barın, Taylan. “FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2 (Temmuz 2016).
JAMA Barın T. FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI. YBHD. 2016.
MLA Barın, Taylan. “FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, sy. 2, 2016.
Vancouver Barın T. FARKLILIKLARIN BIR ARADA YAŞAMASINDA LIBERAL BIR YAKLAŞIM: ÇOKKÜLTÜRLÜLÜK TEORISI. YBHD. 2016(2).

VDOGPq.jpg