BibTex RIS Kaynak Göster

KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ

Yıl 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Öz

ÖZET

Düşüncelerin ifade edilmesinin bir yolu olan toplantı ve gösteri yürüyü- şü özgürlüğü, demokratik toplumlarda çok önemli bir role sahiptir. Toplumun geneli tarafından kabul görmeyen farklı düşünceler, ancak demokratik toplumlarda rahatça ifade edilebilir. İnsanlar, toplantı ve gösteri yürüyüşleri sayesinde, kendi düşüncelerini dışa aktarmayı ve belli konularda kamuoyu oluşturmayı amaçlar. Ayrıca ortak bir amaç etrafında birleşen insanlar, toplantı ve gösteri yürüyüşleri aracılığıyla, toplu ve daha güçlü hareket ederler. Böylece düşünceler daha etkili bir şekilde ifade edilir.

Devletler, insan haklarını hem tanımalı hem de insan haklarını koru- mak adına etkili adımlar atmalıdır. İnsan haklarının güvenceli bir şekilde tanınabilmesi ve etkili bir şekilde korunabilmesi için uluslararası düzlemde ve bölgesel düzlemde faaliyet gösteren örgütler, bu amaç ekseninde, güçlü ve sağlam mekanizmalar kurmaktadır. Böylece aktif olarak çalışan kurumlar, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için gayret göstermektedir.

İfade özgürlüğü ile yakından ilgili olan toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğü, ulusalüstü insan hakları belgelerinin birçoğunda yer almaktadır. Başka bir deyişle; üretilen insan hakları belgelerinin çoğu, toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğüne değinmiştir. Bu bağlamda, toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğünün tanındığı on bir tane ulusalüstü insan hakları belgesi, karşılaş- tırmalı olarak incelenecektir.

Anahtar Kelimeler: İnsan Hakları, Ulusalüstü İnsan Hakları Hukuku, Toplantı, Gösteri Yürüyüşü, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü 

Yıl 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm KAMU HUKUKU MAKALELERİ
Yazarlar

Yusuf Çözeli

Yayımlanma Tarihi 15 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 YBHD 2016/2

Kaynak Göster

APA Çözeli, Y. (2016). KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi(2).
AMA Çözeli Y. KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ. YBHD. Temmuz 2016;(2).
Chicago Çözeli, Yusuf. “KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Çözeli Y (01 Temmuz 2016) KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2
IEEE Y. Çözeli, “KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ”, YBHD, sy. 2, Temmuz 2016.
ISNAD Çözeli, Yusuf. “KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2 (Temmuz 2016).
JAMA Çözeli Y. KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ. YBHD. 2016.
MLA Çözeli, Yusuf. “KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, sy. 2, 2016.
Vancouver Çözeli Y. KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ULUSALÜSTÜ İNSAN HAKLARI HUKUKU BELGELERİNDE TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ÖZGÜRLÜĞÜ. YBHD. 2016(2).

VDOGPq.jpg