Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Die Beziehungen zwischen die Pflanzenernährungselementen und Organischesäuren der Apfel

Yıl 2001, Cilt: 38 Sayı: 2, 111 - 118, 01.06.2001

Öz

Die Bedeutung der Organischesäuren wurden für die Pflanzenernährung in den letzten Jahren vermehrt. Für die Bestimmung die Beziehungen zwischen die Pflanzenernährungselementen und die Organischesäuregehalte der Apfel wurden von der 17 Apfelgärten Boden-,Blatt- und Obstproben von Çivril in Denizli entnommen.Die Makro- und mikroelementen wurden in der Boden-,Blatt-, und Obstproben bestimmt.Die Organischesäuren in der Obstproben wurden mit der HPLC-Geräte bestimmt. Nach der Ergebnisse von Analysen wurden  Apfelsäuren,Maloniksäuren undCitronensäuren als die Organis chesäuren bestimmt.Apfelsäuren wurde als die höchste Organischesäuren festgestellt.Die höchste Gesamtsäure gehaltewurden in der Obstproben der Goldensorten gefunden.Die höchste Apfelsäure wurden in der Starkingsorten bestimmt.In der Obstproben der Golden und Starking Apfelsorten wurden zwischen die N-,Mg- und Zn-gehalten und die Citronensäuregehalten signifikante Beziehungen festgestellt. 

Elma Meyvesinin Organik Asit İçerikleri ile Bitki Besin Elementleri Arasındaki İlişkiler

Yıl 2001, Cilt: 38 Sayı: 2, 111 - 118, 01.06.2001

Öz

Organik asitlerin bitki beslenmesindeki önemi giderek artmaktadır. Bu gelişmeler göz önüne alınarak, elma meyvesindeki organik asit miktarları ve bitki besin elementleri arasındaki ilişkileri belirlemek amacıyla elma tarımının yoğun olarak yapıldığı Denizli ili Çivril İlçesi’nin 17 ayrı elma bahçesinden toprak, yaprak ve meyve örnekleri alınmıştır. Toprak,yaprak ve meyve örneklerinde makro ve mikroelementler tesbit edilmiştir.Meyve örneklerindeki organik asitler ise HPLC aleti ile ölçülmüştür.Analiz sonucunda meyve örneklerinde önemli düzeylerde malik, malonik ve sitrik organik asitleri saptanmıştır. Bu organik asitlerden meyvede en yüksek miktarda malik asit belirlenmiştir. Bunun yanısıra meyve örnekleri içinde en fazla toplam organik asit ise Golden,en fazla malik asit ise Starking çeşidinde saptanmıştır. İstatistiki analizler sonucunda ise Golden ve Starking elma çeşidlerinin meyve örneklerindeki N, Mg ve Zn içerikleri ile sitrik asit arasında % 5 ila % 1 arasında değişen önemli ilişkiler tesbit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nilgün Mordoğan Bu kişi benim

Sultan Ergun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 38 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Mordoğan, N., & Ergun, S. (2001). Elma Meyvesinin Organik Asit İçerikleri ile Bitki Besin Elementleri Arasındaki İlişkiler. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 38(2), 111-118.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.