BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical and microbiological properties of Kargi Tulum Cheese

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 3, 287 - 292, 01.09.2012
https://doi.org/10.20289/zfdergi.69700

Öz

Kaynakça

  • Anonim, 2003, Dünden Bugüne Kargı. Tarihi, Kültürü, Coğrafyası, Ekonomisi ve İnsanı ile Kargı. Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 80. Yılı Anısına Hazırlanan Yıllık, Kargı-Çorum.
  • Anonim, 2006. Tulum Peyniri Standardı, Türk Standartları Enstitüsü, TS 3001, Ankara.
  • Bonetta, S., Carraro, E., Rantsiou, K., Cocolin, L., 2008b: Microbiological Characterization of Robioladi Roccaverano Cheese Using PCR-DGGE. Food Microbiology 25: 786-792.
  • Bonetta, S., Coissoni J.D., Barile, D., Bonetta, S., Travaglia, F., Piana, G., Carraro, E., Arlorio, M., 2008a: Microbiological and Chemical Characterization of a Typical Italian Cheese: Robioladi Roccaverano. Journal of Agricultural and Food Chemistry 56: 7223-7230.
  • Ceylan, Z.G., Çağlar, A., Çakmakçı, S., 2007: Some physicochemical, microbiological, and sensory properties of tulum cheese produced from ewe’s milk via a modified method. International Journal of Dairy Technology 60 (3): 191-197.
  • Citti, J.E., Sandine, W.E., Elliker, P.R., 1963. Some observations on the hull method for measurement of proteolysis in milk. Journal of Dairy Science 46: 337.
  • Demirbaş, N., Oktay, D., Tosun, D., 2006: AB Sürecindeki Türkiye’de Gıda Güvenliği Açısından Geleneksel Gıdaların Üretim ve Pazarlanması. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Cilt:10, Sayı:3-4 s:47-55.
  • Dinkçi, N., Ünal, G., Akalın, A.S., Gönç, S., Varol, S.Ö., 2010, The Biochemical and Microbiological Characteristics of Kargı Tulum Cheese. 1st International Congress on Food Technology, November 3- 6, Antalya, Turkey.
  • Güler, Z., Uraz, T., 2003: Proteolytic and lipolytic composition of Tulum cheeses. Milchwissenschaft 58 (9-10): 502-505.
  • Gürsoy, O., 2005. Bazı probiyotik bakterilerin destek kültür olarak beyaz peynir üretiminde kullanımı, Doktora Tezi, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İzmir.
  • James, C.S. 1995. Analytical Chemistry of Foods. Chapmen & Hall, New York, USA, 88-89.
  • Kamber, T., 2008: The Traditional Cheeses of Turkey: The Aegean Region. Food Reviews International 24: 39-61.
  • Koca, N., 2002. Bazı Yağ İkame Maddelerinin Yağı Azaltılmış Taze Kaşar Peynirinin Nitelikleri Üzerine Etkisi. Doktora Tezi. Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 227s. Bornova, İzmir.
  • Kunduhoğlu, B., 2010, Kargı Tulum Cheese: Production Method and Its Features. Proceedings of the 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”. April 15-17, Tekirdağ, Turkey.
  • Kurt, A., Çakmakçı, S., Çağlar, A., Akyüz, N., 1991. Erzincan Tulum (Şavak) Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma. Gıda, 16 (5) 295-302.
  • Öner, Z., Şimşek, B., Sağdıç, O., 2003: Determination of some properties of Turkish Tulum Cheeses. Milchwissesschaft 58 (3-4): 152-154.
  • Pisano, M.B., Fadda, M.E., Deplano, M., Corda, A., Cosentino, S., 2006: Microbiological and Chemical Characterization of Fiore Sardo, a traditional Sardinian cheese made from ewe’s milk. International Journal of Dairy Technology 59 (3): 171-179.
  • Renner, E., 1993. Milchpracktickum, Skriptumzu den Übungen. Justus- Liebig Universitaet, Giessen, Germany, 76p.
  • SAS, 1989. Users Guide: Statistics version 6.06 (1989) SAS Inst. Inc. Cary, USA.
  • Scintu, M.F., Piredda, G., 2007: Typicity and Biodiversity of Goat and Sheep Milk Products. Small Ruminant Research 68: 221-231.

Kargı Tulum Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 3, 287 - 292, 01.09.2012
https://doi.org/10.20289/zfdergi.69700

Öz

argı Tulum peyniri Çorum’un Kargı ilçesinde üretilip, özellikle Çorum, Kastamonu, Samsun ve Ankara illerinde tüketilen bir peynir çeşididir. Bu K

Kaynakça

  • Anonim, 2003, Dünden Bugüne Kargı. Tarihi, Kültürü, Coğrafyası, Ekonomisi ve İnsanı ile Kargı. Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 80. Yılı Anısına Hazırlanan Yıllık, Kargı-Çorum.
  • Anonim, 2006. Tulum Peyniri Standardı, Türk Standartları Enstitüsü, TS 3001, Ankara.
  • Bonetta, S., Carraro, E., Rantsiou, K., Cocolin, L., 2008b: Microbiological Characterization of Robioladi Roccaverano Cheese Using PCR-DGGE. Food Microbiology 25: 786-792.
  • Bonetta, S., Coissoni J.D., Barile, D., Bonetta, S., Travaglia, F., Piana, G., Carraro, E., Arlorio, M., 2008a: Microbiological and Chemical Characterization of a Typical Italian Cheese: Robioladi Roccaverano. Journal of Agricultural and Food Chemistry 56: 7223-7230.
  • Ceylan, Z.G., Çağlar, A., Çakmakçı, S., 2007: Some physicochemical, microbiological, and sensory properties of tulum cheese produced from ewe’s milk via a modified method. International Journal of Dairy Technology 60 (3): 191-197.
  • Citti, J.E., Sandine, W.E., Elliker, P.R., 1963. Some observations on the hull method for measurement of proteolysis in milk. Journal of Dairy Science 46: 337.
  • Demirbaş, N., Oktay, D., Tosun, D., 2006: AB Sürecindeki Türkiye’de Gıda Güvenliği Açısından Geleneksel Gıdaların Üretim ve Pazarlanması. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Cilt:10, Sayı:3-4 s:47-55.
  • Dinkçi, N., Ünal, G., Akalın, A.S., Gönç, S., Varol, S.Ö., 2010, The Biochemical and Microbiological Characteristics of Kargı Tulum Cheese. 1st International Congress on Food Technology, November 3- 6, Antalya, Turkey.
  • Güler, Z., Uraz, T., 2003: Proteolytic and lipolytic composition of Tulum cheeses. Milchwissenschaft 58 (9-10): 502-505.
  • Gürsoy, O., 2005. Bazı probiyotik bakterilerin destek kültür olarak beyaz peynir üretiminde kullanımı, Doktora Tezi, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İzmir.
  • James, C.S. 1995. Analytical Chemistry of Foods. Chapmen & Hall, New York, USA, 88-89.
  • Kamber, T., 2008: The Traditional Cheeses of Turkey: The Aegean Region. Food Reviews International 24: 39-61.
  • Koca, N., 2002. Bazı Yağ İkame Maddelerinin Yağı Azaltılmış Taze Kaşar Peynirinin Nitelikleri Üzerine Etkisi. Doktora Tezi. Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 227s. Bornova, İzmir.
  • Kunduhoğlu, B., 2010, Kargı Tulum Cheese: Production Method and Its Features. Proceedings of the 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”. April 15-17, Tekirdağ, Turkey.
  • Kurt, A., Çakmakçı, S., Çağlar, A., Akyüz, N., 1991. Erzincan Tulum (Şavak) Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma. Gıda, 16 (5) 295-302.
  • Öner, Z., Şimşek, B., Sağdıç, O., 2003: Determination of some properties of Turkish Tulum Cheeses. Milchwissesschaft 58 (3-4): 152-154.
  • Pisano, M.B., Fadda, M.E., Deplano, M., Corda, A., Cosentino, S., 2006: Microbiological and Chemical Characterization of Fiore Sardo, a traditional Sardinian cheese made from ewe’s milk. International Journal of Dairy Technology 59 (3): 171-179.
  • Renner, E., 1993. Milchpracktickum, Skriptumzu den Übungen. Justus- Liebig Universitaet, Giessen, Germany, 76p.
  • SAS, 1989. Users Guide: Statistics version 6.06 (1989) SAS Inst. Inc. Cary, USA.
  • Scintu, M.F., Piredda, G., 2007: Typicity and Biodiversity of Goat and Sheep Milk Products. Small Ruminant Research 68: 221-231.
Toplam 20 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nayil Dinkçi Bu kişi benim

Gülfem Ünal Bu kişi benim

A.sibel Akalın Bu kişi benim

Sevtap Varol Bu kişi benim

Sıddık Gönç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 49 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Dinkçi, N., Ünal, G., Akalın, A., Varol, S., vd. (2012). Kargı Tulum Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 49(3), 287-292. https://doi.org/10.20289/zfdergi.69700

Cited By









GELENEKSEL TULUM PEYNİRİ ÜRETİMİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Tuğba KARABEKMEZ-ERDEM
https://doi.org/10.17780/ksujes.857964

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.