BibTex RIS Kaynak Göster

Several Methods to Separate Anode and Cathode Chambers in Microbial Fuel Cells

Yıl 2014, Cilt: 14 Sayı: 1, 1 - 6, 01.04.2014

Öz

Application of salt bridges, proton exchange membranes, cation exchange membranes as well as bipolar membranes are used in many studies to seperate anodic and cathodic chambers of Microbial Fuel Cells. Among those methods proton exchange membrane is the most common used tool due to its well known application. To remove some specific pollutants in cathodic chamber, bipolar membranes, cation exchange membranes are used to provide a desired environmental conditions. Salt bridges are the best separation methods when considered for cost, however their efficiency is low due to their high internal resistance. This study is summarizes the tools used to seperate this two chambers. Advantages disadvantages and application areas are compared. © Afyon Kocatepe Üniversitesi

Kaynakça

  • Harnisch, F., Schröder, U., 2009. Selectivity versus mobility: separation of anode and cathode in microbial
  • ChemSusChem. 2, 921–926.
  • systems. Harnisch, F., Schröder, U., 2009. Selectivity versus mobility: separation of anode and cathode in microbial
  • ChemSusChem, 2, 921-926.
  • systems. Heijne, A.T., Hamelers, H.M., De Wilde, V., Rozendal, R. ve Buisman, C. N., 2006. A Bipolar Membrane Combined with Ferric Iron Reduction as an Efficient

Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler

Yıl 2014, Cilt: 14 Sayı: 1, 1 - 6, 01.04.2014

Öz

Tuz köprüleri, proton değişim membranları, katyon değişim membranları ve bipolar membranlar birçok çalışmada mikrobiyal yakıt hücrelerinde anot ve katot bölmelerinin ayrılması için kullanılmaktadır. Bu araçlardan, proton değişim membranı iyi bilinmesi nedeniyle en yaygın olarak kullanılan araçtır. Katot bölmesinde bazı spesifik kirleticilerin giderilmesi için istenilen çevresel koşulları sağlayabilmek adına bipolar membranlar ve katyon değişim membranları kullanılmaktadır. Maliyet açısından değerlendirildiğinde ise tuz köprüleri en ucuz ayırım mekanizmasıdır ancak yüksek iç direnç nedeniyle verimleri düşüktür. Bu çalışmada iki bölmenin ayrılmasında kullanılan araçlar özetlenmiştir. Ayrıca avantaj ve dezavantajları karşılaştırılmıştır

Kaynakça

  • Harnisch, F., Schröder, U., 2009. Selectivity versus mobility: separation of anode and cathode in microbial
  • ChemSusChem. 2, 921–926.
  • systems. Harnisch, F., Schröder, U., 2009. Selectivity versus mobility: separation of anode and cathode in microbial
  • ChemSusChem, 2, 921-926.
  • systems. Heijne, A.T., Hamelers, H.M., De Wilde, V., Rozendal, R. ve Buisman, C. N., 2006. A Bipolar Membrane Combined with Ferric Iron Reduction as an Efficient
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Deniz Uçar Bu kişi benim

Dilan Toprak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2014
Gönderilme Tarihi 8 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Uçar, D., & Toprak, D. (2014). Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 14(1), 1-6.
AMA Uçar D, Toprak D. Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. Nisan 2014;14(1):1-6.
Chicago Uçar, Deniz, ve Dilan Toprak. “Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot Ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 14, sy. 1 (Nisan 2014): 1-6.
EndNote Uçar D, Toprak D (01 Nisan 2014) Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 14 1 1–6.
IEEE D. Uçar ve D. Toprak, “Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 14, sy. 1, ss. 1–6, 2014.
ISNAD Uçar, Deniz - Toprak, Dilan. “Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot Ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 14/1 (Nisan 2014), 1-6.
JAMA Uçar D, Toprak D. Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2014;14:1–6.
MLA Uçar, Deniz ve Dilan Toprak. “Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot Ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 14, sy. 1, 2014, ss. 1-6.
Vancouver Uçar D, Toprak D. Mikrobiyal Yakıt Hücrelerinde Anot ve Katot Bölmelerinin Birbirinden Ayrılmasında Kullanılan Bazı Yöntemler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2014;14(1):1-6.