BibTex RIS Kaynak Göster

AZERBAYCAN-TÜRK KÜLTÜREL İLİŞKİLERİNİN TARİHSEL ÖNCÜLLERİ

Yıl 2008, Sayı: 20, 91 - 98, 01.03.2010

Öz

Makalede Türk soylu halkların tarihsel-kültürel öncülleri, bu sırada halk yaratıcılığı örnekleri, ozan-âşık sanatı, destanlar, müzik folkloru ve dekoratif-tatbiki sanatlar (el sanatları) vs. ile ilgili sosyal-estetik sorunlar dikkat merkezine alınıyor. Müellif bu problemleri Azerbaycan-Türk halklarının tarihsel kültürel etkileşimi fonunda gözden geçirmeğe çalışıyor.

Yıl 2008, Sayı: 20, 91 - 98, 01.03.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Guliyeva Nergiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2010
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Sayı: 20

Kaynak Göster

APA Nergiz, G. (2010). AZERBAYCAN-TÜRK KÜLTÜREL İLİŞKİLERİNİN TARİHSEL ÖNCÜLLERİ. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi(20), 91-98.

Etik kurallarla ilgili maddelerin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimize gönderilen ve aşağıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir.
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
• Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
• Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.