Year 2016, Volume 30, Issue 4, Pages 0 - 0 2016-10-21

Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması

Gökdeniz Kalkın [1] , Haluk Erdem [2]

597 336

Bu çalışmanın amacı, örgütler tarafından işgörenlere sağlanan yemek hizmetinin beğenilme düzeyinin örgütsel özdeşleşmeye olan etkisini kültürel farklıklar bağlamında belirlemektir. Bu maksatla Kosova (n=101) ve Türkiye’de (n=190) özel güvenlik sektöründe çalışanlardan veriler toplanmıştır. Yapısal eşitlik modeli ile yapılan yol analizi sonucunda çalışanlara örgütleri tarafından sağlanan yemek hizmetinin önemli bir motivasyon aracı olduğu görülmüş ve örgütsel özdeşleşmeyi pozitif yönlü etkilediği belirlenmiştir. Ayrıca her iki örneklemden elde edilen sonuçlar incelendiğinde, kültürel farklılıkların değişkenler arasındaki ilişkinin gücünde etkisinin olduğu gözlenmiştir. İlave olarak Kosova örneklemi için lezzet ve hijyen faktörlerinin örgütsel özdeşleşme açısından önemli olduğu görülürken, Türkiye örneklemi için hijyen faktörünün önem arz ettiği belirlenmiştir.

Journal Section Makaleler
Authors

Author: Gökdeniz Kalkın

Author: Haluk Erdem

Dates

Publication Date: October 21, 2016

Bibtex @ { atauniiibd322124, journal = {Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi}, issn = {1300-4646}, eissn = {2147-7582}, address = {Ataturk University}, year = {2016}, volume = {30}, pages = {0 - 0}, doi = {}, title = {Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması}, key = {cite}, author = {Kalkın, Gökdeniz and Erdem, Haluk} }
APA Kalkın, G , Erdem, H . (2016). Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 30 (4), 0-0. Retrieved from http://dergipark.org.tr/atauniiibd/issue/29909/322124
MLA Kalkın, G , Erdem, H . "Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması". Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 30 (2016): 0-0 <http://dergipark.org.tr/atauniiibd/issue/29909/322124>
Chicago Kalkın, G , Erdem, H . "Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması". Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 30 (2016): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması AU - Gökdeniz Kalkın , Haluk Erdem Y1 - 2016 PY - 2016 N1 - DO - T2 - Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 30 IS - 4 SN - 1300-4646-2147-7582 M3 - UR - Y2 - 2019 ER -
EndNote %0 Journal of Economics and Administrative Sciences Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması %A Gökdeniz Kalkın , Haluk Erdem %T Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması %D 2016 %J Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi %P 1300-4646-2147-7582 %V 30 %N 4 %R %U
ISNAD Kalkın, Gökdeniz , Erdem, Haluk . "Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması". Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 30 / 4 (October 2016): 0-0.
AMA Kalkın G , Erdem H . Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2016; 30(4): 0-0.
Vancouver Kalkın G , Erdem H . Çalışanlara Verilen Yemek Hizmetiyle Örgütsel Özdeşleşme Etkileşimi: Kosova ve Türkiye Örneklerinin Karşılaştırılması. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2016; 30(4): 0-0.