BibTex RIS Kaynak Göster

KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERDE PAZARLAMA ANLAYIŞININ BELİRLENMESİ Erzurum İli Örneği

Yıl 2004, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 17.02.2010

Öz

İşletmelerin başarısız olmasına neden olan yatırım, üretim, yönetim, finans ve pazarlama gibi çok sayıda faktör vardır.
Rekabetin artması, firmaların yukarıda belirtilen faktörler ve özellikle pazarlama hakkındaki anlayışlarını değiştirmelerine veya uyum sağlamalarına neden olmuştur.
Bu çalışmada, Erzurum’daki küçük ve orta büyüklükteki firmalar değerlendirilmiş ve bu firmaların satış anlayışına sahip oldukları fakat aynı zamanda modern pazarlama ilkelerinin de farkında oldukları belirlenmiştir. Pazarlama ile ilgili amaçlarını gerçekleştirmek için bu firmaların geleneksel-girişken pazarlama stratejisini kullandıkları söylenebilir.

 

There are a lot of factors such as investment, manufacturing, management, finance and marketing which cause failure in business.
Increase in competition make firms to change and/or adopt their understandings on above mentioned factors especially on marketing.
In this study, the marketing understandings and adoptation level into marketing progress of small and medium sized firms in Erzurum are evaluated and it is found out that firms have sales oriented understanding but at the same time they are aware of modern marketing principals. It is said that firms are using traditional – active marketing strategy to realize their marketing purposes.

Yıl 2004, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 17.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Demirdöğen Bu kişi benim

Bilsen Bilgili Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demirdöğen, O., & Bilgili, B. (2010). KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERDE PAZARLAMA ANLAYIŞININ BELİRLENMESİ Erzurum İli Örneği. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 3(1).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.