BibTex RIS Kaynak Göster

DEMOKRATİK HUKUK DEVLET YÖNETİMLERİNDE TOPLUM-POLİS İLİŞKİLERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR BAKIŞ: İNGİLTERE VE TÜRKİYE

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Demokratik ülkelerde düzen koyucu ve koruyucu kimliğiyle tanımlanan polis organizasyonları günümüz modern toplumlarında işlevsel açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu kısa çalışmada, karşılaştırma yöntemiyle, Batı’da ilk ve en köklü polis teşkilatı geleneğine sahip İngiltere ile son zamanlarda Batı’da özellikle Avrupa’da kendinden sıklıkla söz ettiren güvenlik yapılanmasıyla Türkiye ele alınmıştır. Her iki ülkedeki polis organizasyonları kısaca betimlenerek toplumla olan ilişkiler gündeme getirilmiştir. Kısaca polis-toplum ilişkileri, yetkileri, görev ve sorumlulukları irdelenmiştir. Öte yandan, bu ilişki içerisinde meydana gelebilecek çeşitli sorunlar ve olası çözüm önerileri somut biçimde vurgulanmıştır.

 

The police organizations establishing and keeping order in democratic countries are of great importance in modern societies today. In this study, England, that has a great experience and a long history of police organization in the West, and Turkey persistantly discussed on European Agenda with particular reference to its security measures were comparatively studied. At first, we defined the concept of the police force and questioned its relationship with the public in respective countires. In other words, their authorities and public responsibilities were argued. On the other hand, several related issues in such relationship and proposals for their solutions were pointed out with concrete examples and figures.

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kamil Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aydın, K. (2010). DEMOKRATİK HUKUK DEVLET YÖNETİMLERİNDE TOPLUM-POLİS İLİŞKİLERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR BAKIŞ: İNGİLTERE VE TÜRKİYE. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.