BibTex RIS Kaynak Göster

ÇOCUK EĞİTİMCİLERİ VE SAĞLIKLI PSİKOLOJİK GELİŞİM

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Özet: Bu çalışmada; hakkında öğretmenlere kısmen bilgi verilen, ana-babaya ise herhangi bir örgün eğitim kurumunda bilgi verilmeyen gelişim psikolojisinden, bu iki grup eğiticilerin nasıl yararlanmaları gerektiği açıklanmaya çalışılmıştır. Bu amaca ulaşmak için gelişim psikolojisine ait çeşitli kaynaklar taranmış ve uygulanabilir bilgilerden yararlanılmıştır.
Öncelikle gelişim psikolojisindeki temel kavramların ana-baba ve öğretmenlerce bilinip bu kavramların her birinden nasıl yararlanabilecekleri; “olgunlaşma” ve “kritik dönem” üzerinde irdelenmiştir. Daha sonra gelişime ilişkin temel kurallardan ve sosyal, zihinsel, ahlaki gelişim teorilerinden ebeveyn ve öğretmenlerin çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda nasıl yararlanabilecekleri açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler: Çocuk Eğitimcileri, Sağlıklı Psikolojik Gelişim

 

Abstract: In this staudy, it was aimed to explain the developmental psychology which parents are not given any formal education in any educational institutions and which teachers are given a little information about. And same suggestions about how these educationalist groups would utilize it were tried to be presented. For this purpose some sources about the developmental psychology and some practical information were investigated.
İt was primarily emphasized that some basic conceptions of developmental psychology sould be known and used by both teachers and parents and “maturation” and critical periot” were stressed then basic rules and social, cognitive, moral development theories and how parents and teachers should behave about the child education and development are explained.

Key Words: Child educators, Healty psychological development

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sırrı Akbaba Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akbaba, S. (2010). ÇOCUK EĞİTİMCİLERİ VE SAĞLIKLI PSİKOLOJİK GELİŞİM. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.