BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRK VAKIF KURUMUNUN DUYGUSAL VE FELSEFÎ TEMELLERİ

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Türk Vakıf Kurumu’nun temelinde, başta insan olmak üzere tüm doğaya ve aynı zamanda kültür varlıklarına yönelmiş olan sevgi ve saygı duyguları bulunmaktadır. Bu sevgi ve saygı, beraberinde iyilik, yardımseverlik gibi duyguları harekete geçirerek yardıma ihtiyacı olan her varlığı koruma altına alma, onu yaşatma anlayışını açığa çıkarmıştır. Türk milletinin iyilikseverlik, yardımseverlik gibi temel özellikleri, başkalarına yardım etme anlayışının bir yansıması olan vakıf kurumuyla iyi bir örtüşme sağlamış ve milletimiz tarih boyunca bir çok vakıf kurarak onları sonraki nesillerin de yaşatabileceği tarzda şekillendirmiştir. Günümüzde de ülkemizde vakıf müessesesi, tüm canlılığıyla aynı felsefe zemininde devam ettirilmektedir.


Anahtar Kelimeler: Vakıf, sevgi, iyilikseverlik, yardımseverlik, Türk Vakıf Kurumu, fedakarlık.

 

Abstract: Turkish Wakf Foundation’s basic philosophy is love to human, nature and cultural existances. This love and respect have associated goodness and pity; wakf foundation have spread amoung Turkish Nation. Turkish Nation has founded a lot of wakf in past and has preserved these wakfs. Nowadays these wakfs have been continued same philosophic understanding.

Key Words: Wakf, Love, Benevolentness, Turkish Wakf Foundation, Self-sacrifice.

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 17.02.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Ömer Özden Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özden, H. Ö. (2010). TÜRK VAKIF KURUMUNUN DUYGUSAL VE FELSEFÎ TEMELLERİ. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.