BibTex RIS Kaynak Göster

Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: Bu çalışma Erzurum ili kent merkezinde Atatürk Üniversitesine bağlı yaklaşık 350 da’lık bir alanın botanik bahçesi olabilirliğini değerlendirmek amacı ile 2001-2002 yılarında sürdürülmüştür. Araştırma alanı coğrafik yapısı nedeniyle dünyanın sayılı, ülkemizin ise başlıca yüksek rakımlı kentsel yerleşim alanlarından birinde yer almaktadır. Çalışmanın başlangıcında, araştırma alanının iklimsel, jeolojik, jeomorfolojik, edafik ve vejetatif yandan analizi yapılmıştır. Coğrafik özellikler ve araştırma alanı yakın çevresinin vejetasyon yapısı, oluşturulacak botanik bahçesinin dominant bir şekilde alpin karakter göstermesi gerektiğini göstermiştir. Daha sonra mevcut alan bir botanik bahçesinden beklenen bilimsel araştırmalar ve egzotik bitkilerin sergilenmesine olanak sağlayacak şekilde planlanmıştır. Son olarak uygulamaya yönelik alan kullanım planlaması yapılmış ve çözüm önerilerine yer verilmiştir.
Anahtar kelimeler: Botanik bahçesi, Arboretum, Peyzaj Planlama, Alpin Bitki, Ex-situ Koruma
A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City

 

ABSTRACT: This study was carried out during 2001-2002 years to evaluate on area, which is next to Atatürk Üniversity and about 350 da, whether it can be a botanic garden or not. Research area is one of the settlement Regions which is marked due to it’s geographic structure in worldwide and pose high-altitude ın our country. In the beginning of research, area of research has been examined for climatic, geological, geomorphological, edafic and vejatative aspects. Vejetation structure of research area environments indicated that botanic garden must pose alphin charecter. Available area has been scheduled for the aim of scientific investigations and displaying of egzotic plants. Using of area has been planned for application, and suggestions for solution has been presented in the end of research.
Key Words: Botanical Garden, Arboretum, Landscape Planning, Alpine Plant, Ex-situ protection.

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Neslihan Demircan Bu kişi benim

Hasan Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 35 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Demircan, N., & Yılmaz, H. (2011). Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(3-4).
AMA Demircan N, Yılmaz H. Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;35(3-4).
Chicago Demircan, Neslihan, ve Hasan Yılmaz. “Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, sy. 3-4 (Ocak 2011).
EndNote Demircan N, Yılmaz H (01 Ocak 2011) Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 3-4
IEEE N. Demircan ve H. Yılmaz, “Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
ISNAD Demircan, Neslihan - Yılmaz, Hasan. “Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/3-4 (Ocak 2011).
JAMA Demircan N, Yılmaz H. Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35.
MLA Demircan, Neslihan ve Hasan Yılmaz. “Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
Vancouver Demircan N, Yılmaz H. Erzurum Kentinde Botanik Bahçesi Oluşturulması Üzerine Bir Araştırma / A Research On The Formation Of A Botanical Garden In Erzurum City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/