BibTex RIS Kaynak Göster

Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET : Günümüzde sanayileşmenin ve kentleşmenin bir sonucu olarak, enerjiye olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu enerji ihtiyacının büyük bir kısmı fosil yakıtlar ve bunların sentetik türevlerinin yakılması ile elde edilmektedir. Ancak, yanma neticesinde atmosfere verilen gaz ve partikül halindeki kirleticiler, atmosferin doğal bileşim ve fonksiyonlarını bozmak suretiyle başta insan olmak üzere tüm canlı organizmaları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu literatür çalışmasında hava kirliliği, bitkiler üzerinde etkili olan hava kirleticiler ve bunların etki mekanizmaları üzerinde durulmuş ve hava kirliliğinin bitkiler üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla kirliliği azaltıcı tedbirler ortaya konulmuştur.
Anahtar Kelimeler: Hava kirliliği, bitkiler üzerindeki etkileri
Air Pollution and Its Effects on Plants

 

ABSTRACT : Today need for energy is ever increasing due to rapid industrialisation and urbanisation. Most of energy currently comes from fossil fuels and its synthetic derivatives. However, gas and particular emissions as a result of burning negatively affect life of humans and other organisms by disrupting natural balance and functions in the atmosphere. This review study highlighted air pollution and its effect on plats and drew conclusion, on the possible measures to be taken in order to mitigate the noxious effect of the pollution.
Key words: Air pollution, effects on plants

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Erdal Elkoca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 34 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Elkoca, E. (2011). Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(4).
AMA Elkoca E. Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;34(4).
Chicago Elkoca, Erdal. “Hava Kirliliği Ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, sy. 4 (Ocak 2011).
EndNote Elkoca E (01 Ocak 2011) Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 4
IEEE E. Elkoca, “Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 4, 2011.
ISNAD Elkoca, Erdal. “Hava Kirliliği Ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/4 (Ocak 2011).
JAMA Elkoca E. Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34.
MLA Elkoca, Erdal. “Hava Kirliliği Ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 4, 2011.
Vancouver Elkoca E. Hava Kirliliği ve Bitkiler Üzerindeki Etkileri / Air Pollution and Its Effects on Plants. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/