BibTex RIS Kaynak Göster

Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET : Tarımda ortak makina kullanımı, sınırlı işletme büyüklüğü ve sermaye yetersizliği nedeniyle ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makinalarını satın alamayan işletmelerin makina ihtiyacını karşılamak ve makina sahibi olan işletmelerin sahip oldukları makinaların atıl mekanizasyon kapasitelerini değerlendirmek amacıyla, tarım alet ve makinalarını diğer işletmelerin hizmetine sunmasını veya kullandırmasını içeren bir yöntemdir. Bu çalışmada, ortak makina kullanım modelleri ve Türkiye’deki uygulamaları hakkında bilgiler verilmiştir
Anahtar kelimeler: Ortak makina kullanımı, tarımsal mekanizasyon, devlet makina parkı.
Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey

 

ABSTRACT : Multi-farm use of machinery in agriculture is a method including the use of agricultural machines and implements in several farms in order to meet their requirements which can not be bought with their limited land and lack of capital and to evaluate the idle mechanisation capacity of those farms which have sufficient machines. In this study, different models of multi-farm use of machinery and their applications in Turkey is discussed.
Key words: Multi-farm use of machinery, agricultural mechanization, state machine park.

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Cihat Yıldız Bu kişi benim

Yücel Erkmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 34 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yıldız, C., & Erkmen, Y. (2011). Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(4).
AMA Yıldız C, Erkmen Y. Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;34(4).
Chicago Yıldız, Cihat, ve Yücel Erkmen. “Tarımda Ortak Makina Kullanımı Ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, sy. 4 (Ocak 2011).
EndNote Yıldız C, Erkmen Y (01 Ocak 2011) Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 4
IEEE C. Yıldız ve Y. Erkmen, “Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 4, 2011.
ISNAD Yıldız, Cihat - Erkmen, Yücel. “Tarımda Ortak Makina Kullanımı Ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/4 (Ocak 2011).
JAMA Yıldız C, Erkmen Y. Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34.
MLA Yıldız, Cihat ve Yücel Erkmen. “Tarımda Ortak Makina Kullanımı Ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 4, 2011.
Vancouver Yıldız C, Erkmen Y. Tarımda Ortak Makina Kullanımı ve Türkiye’deki Uygulamaları / Multi-Farm Use of Machinery in Agriculture and Practices in Turkey. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/