BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 1, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: Bu çalışmada farklı şekillerde yemlenen ahşap ve strafor kovanlardaki balarısı (Apis mellifera L.) kolonilerinin bazı fizyolojik ve davranış özellikleri incelenmiştir. Araştırmada ahşap kovanlarda kışlatılan kolonilerin yaşama gücü ve kışlama yeteneği strafor kovanlarda kışlatılan kolonilere göre daha yüksek bulunmuştur (P<0.05). Kuluçka alanı bakımından yemleme yapılan gruplarla kontrol grubu arasındaki farklılık; arılı çerçeve sayısı bakımından ise ahşap kovanlar ile strafor kovanlar arasındaki farklılık önemli (P<0.01) bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler: Kovan tipi, yemleme, fizyolojik ve davranış özellikleri.
Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods In Wooden And Styrofoam Hives

 

SUMMARY: In this research, some physiological and behavior traits of honey bee colonies fed on various ways in wooden and styrofoam hives were investigated. Survival and wintering ability of colonies wintered in wooden hives were found higher than those of colonies wintered in styrofoam hives (P<0.05). Difference between feeding and control groups in terms of brood area was highly significant (P<0.01). In addition, difference between wooden and styrofoam hives in the number of frame of bee was found highly significant (P<0.01).
Key words: Hive type, feeding, physiological and behavior characterstics.

Yıl 2003, Cilt: 34 Sayı: 1, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Cemal Dülger Bu kişi benim

Ahmet Dodoloğlu Bu kişi benim

Ferat Genç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 34 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dülger, C., Dodoloğlu, A., & Genç, F. (2011). Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(1).
AMA Dülger C, Dodoloğlu A, Genç F. Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;34(1).
Chicago Dülger, Cemal, Ahmet Dodoloğlu, ve Ferat Genç. “Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap Ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik Ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis Mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Dülger C, Dodoloğlu A, Genç F (01 Ocak 2011) Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 1
IEEE C. Dülger, A. Dodoloğlu, ve F. Genç, “Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 1, 2011.
ISNAD Dülger, Cemal vd. “Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap Ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik Ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis Mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/1 (Ocak 2011).
JAMA Dülger C, Dodoloğlu A, Genç F. Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34.
MLA Dülger, Cemal vd. “Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap Ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik Ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis Mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 34, sy. 1, 2011.
Vancouver Dülger C, Dodoloğlu A, Genç F. Farklı Şekillerde Yemlenen Ahşap ve Strafor Kovanlardaki Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Bazı Fizyolojik ve Davranış Özellikleri / Some Physiological And Behaviour Characteristics Of Honey Bee (Apis mellifera L.) Colonies Fed On Various Methods. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/