BibTex RIS Kaynak Göster

Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale

Yıl 2002, Cilt: 33 Sayı: 3, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: Bu araştırma, heksaploid triticale çeşit/hatlarında bazı sitolojik özelliklerin hem birbirleriyle hem de tohum tutma oranı ve tane verimi ile ilişkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Meyotik özellikler arasında yapılan korelasyon hesaplamaları sonucunda, ünivalentler ile gecikenler ve çekirdekçikler arasında pozitif bir ilişki belirlenmiştir. Yine ünivalentler, gecikenler ve çekirdekciklerin hem tohum tutma oranını hem de tane verimini olumsuz yönde etkiledikleri ortaya konulmuştur. Ayrıca, polen canlılığının tohum tutma oranını ve tohum verimini olumlu yönde etkilediği saptanmıştır.
Anahtar Kelimeler: Triticale, korelasyon, sitoloji
The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale

 

ABSTRACT: This study was conducted in order to investigate the possible relationships among cytological characteristics, seed set and grain yield. There were significant correlations among univalents, laggards and micronuclei. Furthermore, univalents, laggards and micronuclei affected negatively both seed set and grain yield. Pollen viability was positively correlated with seed set and grain yield.
Key words: Triticale, correlation, cytology

Yıl 2002, Cilt: 33 Sayı: 3, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Metin Tosun Bu kişi benim

Sevim Sağöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 33 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tosun, M., & Sağöz, S. (2011). Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 33(3).
AMA Tosun M, Sağöz S. Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;33(3).
Chicago Tosun, Metin, ve Sevim Sağöz. “Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik Ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33, sy. 3 (Ocak 2011).
EndNote Tosun M, Sağöz S (01 Ocak 2011) Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33 3
IEEE M. Tosun ve S. Sağöz, “Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 33, sy. 3, 2011.
ISNAD Tosun, Metin - Sağöz, Sevim. “Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik Ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 33/3 (Ocak 2011).
JAMA Tosun M, Sağöz S. Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;33.
MLA Tosun, Metin ve Sevim Sağöz. “Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik Ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 33, sy. 3, 2011.
Vancouver Tosun M, Sağöz S. Heksaploid Triticalede Bazı Sitolojik ve Tarımsal Özellikler Arasındaki İlişkiler / The Relationships Between Some Cytological and Agricultural Characteristics in Hexaploid Triticale. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;33(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/