BibTex RIS Kaynak Göster

TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER

Yıl 2000, Cilt: 31 Sayı: 1-4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET :Bu çalışmada. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüten Tarım
Makinaları Bölümünün kuruluşundan günümüze kadar öğretim elemanı ve öğrenci durumu, fiziki olanakları ile bölgeye
yönelik araştırma ve yayım çalışmaları de alınmıştır. Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi ile bölgede yer alan illerin tarımsal
mekanizasyon özellikleri incelenmiş ve bu konuda sağlanan gelişmeler istatistiksel olarak değerlendi ri İm İşti r.
Tarım Makinaları Bölümünde oluşturulan alt yapı sonucunda, yapılan araştırma ve yayın sayısında giderek artış
olduğu saptanmıştır. Yapılan bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar doğrultusunda bölge İmalatçıları ve sanayi ile işbirliği
içerisinde faaliyetler sürdürülmektedir. Bölümün kuruluşundan günümüze kadar yürüttüğü faaliyetlerin sonucunda,
Doğu Anadolu Bölgesi'nde, İncelenen tarımsal mekanizasyon kriterleri yönünden genel olarak bir gelişmenin olduğu
saptanmıştır.

Yıl 2000, Cilt: 31 Sayı: 1-4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nihat Turgut Bu kişi benim

Ahmet Çelik Bu kişi benim

İsmail Öztürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 31 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Turgut, N., Çelik, A., & Öztürk, İ. (2011). TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 31(1-4).
AMA Turgut N, Çelik A, Öztürk İ. TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;31(1-4).
Chicago Turgut, Nihat, Ahmet Çelik, ve İsmail Öztürk. “TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Turgut N, Çelik A, Öztürk İ (01 Ocak 2011) TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31 1-4
IEEE N. Turgut, A. Çelik, ve İ. Öztürk, “TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Turgut, Nihat vd. “TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 31/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Turgut N, Çelik A, Öztürk İ. TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;31.
MLA Turgut, Nihat vd. “TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Turgut N, Çelik A, Öztürk İ. TARIM MAKİNALARI BÖLÜMÜ VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ NDE TARIMSAL MEKANİZASYON ALANINDAKİ GELİŞMELER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;31(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/