BibTex RIS Kaynak Göster

ERZURUM'DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 05.01.2011

Öz

ÖZET 1 Bu çalışma, Erzurum vejetasyonunda doğal olarak yetişen ve sebze olarak kullanılan yöresel
bitkileri belirlemek amacıyla gerçekleştirildi. Yöreden toplanan bitki örneklerinin tamtum teşhis edildi. Sebze
olarak değerlendirilen bu bitkilerin yöresel adları bağa yaprağı (Plantago majör), ısırgan (Urtica dioica), (Sinapis arvensis), kuzu kulağı (Rumex acetocella), çaşır (Prangos uechritzii), çiriş (Asphodelus ramosus), (Rheum ribes), kuş ekmeği (Polygonum aviculare), yarpuz (Mentha pulegium), pirpirim (Portulaca oleracea),
çaşır maniası (Pleurotus eringii), çayır mantarı (Agaricus campestris)'dır. incelemeler sonucunda, bu bitkilerin
tüketim miktarı ve metodu da belirlenmiştir. Yöresel sebzelerin yaygın olarak pişirilerek tüketildiği saptanmışta.
Bu bitkiler arasında çaşır ve eveliğin tüketimlerinin daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM

 

SUMMARY: This study conducted in order to determine localplants ihat grow naturally in
Erzurum vegetaüon and can be used as vegetable. Ali of the collected plants were identifyed. Local names of
poıential vegetable plants are bağa yaprağı (Plantago majör), ısırgan (Urtica dioica), mananık (Sinapis arvensis),
kuzu kulağı (Rumex acetocella), çaşır (Prangos uechritzii), çiriş (Asphodelus ramosus), ışgın (Rheum ribes), ekmeği (Polygonum aviculare), yarpuz (Mentha pulegium), pirpirim (Portulaca oleracea), çaşır maniası
(Pleurotus eringii). çayır mantarı (Agaricus campestris). Amount and method of consumpiion of the plants were
dcıermined by survey. Local vegetables are predominantly eaten as cooked with Evelik and Çaşır being most
eommonly consumed in the regio

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 05.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Güvenç Bu kişi benim

Yusuf Kaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Güvenç, İ., & Kaya, Y. (2011). ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(3).
AMA Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;27(3).
Chicago Güvenç, İsmail, ve Yusuf Kaya. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, sy. 3 (Ocak 2011).
EndNote Güvenç İ, Kaya Y (01 Ocak 2011) ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 3
IEEE İ. Güvenç ve Y. Kaya, “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 3, 2011.
ISNAD Güvenç, İsmail - Kaya, Yusuf. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/3 (Ocak 2011).
JAMA Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Güvenç, İsmail ve Yusuf Kaya. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 3, 2011.
Vancouver Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/