BibTex RIS Kaynak Göster

ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 05.01.2011

Öz

ÖZET: Erzurum ve bağlı ilçelerinde yapılan bu çalışmada, hasat edilmiş ve selektörden geçirilmemiş
yazlık buğday ürününe karışan yabancı ot tohumlan ile bunların sayısal ve ağırlık olarak karışma oranları
saptanmıştır. Yazlık buğday ürünü içerisine tohumları karışan 95 adel yabancı otun tür ve cins tanından
yaptlmışiır. Yazlık buğday ürününe ortalama sayısal olarak % 721, ağırlık olarak % 2.04 oranında yabancı ot
tohumunun karıştığı tespit edilmiştir. Buğday ürünü temizlenmeden tohumluk olarak kullanılması halinde dekara
ortalama her yıl 36060 adet yabancı ot tohumu taşınmaktadır.
STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT
PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES

 

SUMMARY: in this study weed seeds and ıheir level of infestation in spring yvheat production from
Erzurum were determined by number and weight. Of the weeds in spring wheai product, 95 species and genera
were identifıed. On average 7.21 % and 2.04 % weed seeds were found to be mixed in spring wheat production number and weight respectively. If undeaned production w as used as seed mat eri al 36060 yveed seeds on average
would be carried to the field

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 05.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüseyin Zengin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Zengin, H. (2011). ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(3).
AMA Zengin H. ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;27(3).
Chicago Zengin, Hüseyin. “ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, sy. 3 (Ocak 2011).
EndNote Zengin H (01 Ocak 2011) ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 3
IEEE H. Zengin, “ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 3, 2011.
ISNAD Zengin, Hüseyin. “ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/3 (Ocak 2011).
JAMA Zengin H. ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Zengin, Hüseyin. “ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 3, 2011.
Vancouver Zengin H. ERZURUM VE İLÇELERİNDE YAZLIK BUĞDAY ÜRÜNÜNE KARIŞAN YABANCI OT TOHUMLARI VE YOĞUNLUKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR / STUDIES ON WEED SEEDS AND THEIR INTENSITY IN SPRING WHEAT PRODUCTİON IN ERZURUM AND ITS PROVINCES. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/