BibTex RIS Kaynak Göster

YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR

Yıl 1994, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 12.12.2010

Öz

ÖZET : Sütün yoğurda dönüşümü sırasında birçok fiziksel, kimyasal ve
biyokimyasal değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler, süte uygulanan
ısıtma ve komojenizasyon gibi fiziki işlemlerin yamstra, yoğurt bakterileri olan
Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus'un laktoz, protein ve yağ
gibi besin maddelerini fermente etmeleri ile de oluşmaktadır. Bu makalede yoğurt
imalatı esnasında meydana gelen olaylar, karbonhidrat metabolizması, proteolisis,
lipolisis ve tat ve çeşni maddelerinin oluşumu olmak üzere 4 ana başlık altında
toplanmıştır.

Yıl 1994, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 12.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Salih Özdemir Bu kişi benim

Ali Erbili Bodur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özdemir, S., & Bodur, A. E. (2010). YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(3).
AMA Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2010;25(3).
Chicago Özdemir, Salih, ve Ali Erbili Bodur. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25, sy. 3 (Ocak 2010).
EndNote Özdemir S, Bodur AE (01 Ocak 2010) YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25 3
IEEE S. Özdemir ve A. E. Bodur, “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 3, 2010.
ISNAD Özdemir, Salih - Bodur, Ali Erbili. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25/3 (Ocak 2010).
JAMA Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25.
MLA Özdemir, Salih ve Ali Erbili Bodur. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 3, 2010.
Vancouver Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/