Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Homecare in Caesarean Section: A General Overview of Health Financing

Yıl 2017, Cilt: 6 Sayı: 1, 40 - 46, 30.06.2017

Öz

The decreasing trend observed in the duration of postnatal hospitalisation leads to the lengthening of the postnatal adaptation period specifically in interventional births such as caesarean
section, and the healthcare services offered at hospitals remain insufficient for the resolution of problems. Therefore, the continuation of the healthcare services which women start to receive at the hospital after their caesarean section also in the home environment is regarded to be both important and necessary. The relevant studies in the literature identified that women who are followed up at home or on the telephone by doctors, nurses or midwives upon their postnatal discharge experience a lower rate of health problems, hospitalisation with their infants and application to a hospital for health problems. Thus, assessment of maternal and infant health after caesarean section, early detection of problems and initiation of suitable interventions with planned house visits may protect and improve maternal and infant health, reducing finances required for healthcare services. The aim of the present review is to attract attention to home care after caesarean section and its financing, an increasingly popular topic in today’s agenda, in line with the relevant literature.

SEZARYENDE EVDE BAKIM: SAĞLIK FİNANSMANINA GENEL BAKIŞ

Yıl 2017, Cilt: 6 Sayı: 1, 40 - 46, 30.06.2017

Öz

Günümüzde doğumdan sonra hastanede kalış süresinin giderek azalma eğiliminde olması, özellikle sezaryen doğum gibi müdahaleli doğumlarda doğum sonu uyum sürecini uzatmakta ve hastanede alınan sağlık hizmeti sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, sezaryen sonrası kadınların hastanede almaya başladıkları sağlık bakımının evde de devam etmesi çok önemli ve gerekli görülmektedir. Yapılan araştırmalarda da doğum sonu dönemde taburcu edilen kadınların evde, doktor, hemşire veya ebeler tarafından takip edildiklerinde veya telefonla izlendiklerinde doğum sonu sağlık sorunlarının daha az, anne ve bebeklerin hastaneye yatma ve herhangi bir sağlık sorunu için hastaneye başvurma oranlarının da daha düşük olduğu saptanmıştır. Böylece planlı ev ziyaretleri ile sezaryen sonrası kadın ve bebeğin sağlığını değerlendirme, sorunları erken saptama ve uygun müdahaleleri başlatma yoluyla, anne ve bebeklerin sağlığı korunabilmekte, geliştirilebilmekte ve böylece de sağlık hizmetlerinin finansmanı düşürülebilmektedir. Bu derlemenin amacı, günümüzde güncel olmaya başlayan sezaryende evde bakım ve finansmanına ilgili literatür doğrultusunda dikkatleri çekmektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Editöryal
Yazarlar

Nuriye Erbaş

Gülbahtiyar Demirel

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erbaş, N., & Demirel, G. (2017). SEZARYENDE EVDE BAKIM: SAĞLIK FİNANSMANINA GENEL BAKIŞ. Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi, 6(1), 40-46.