BibTex RIS Kaynak Göster

26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI

Yıl 2014, Sayı: 42, 0 - 0, 20.06.2015

Öz

In this study, we test the existence of relationship between investor sentiment, economic growth and market liquidity in Turkey by using Vector Autoregression Model (VAR) and Granger Causality Test, for the period 1988-2012. In conclusion, we confirm that there is a causality relationship running from investor sentiment and economic growth. Also investor sentiment and market liquidity relation is confirmed bilaterally. The paper is important for investors and market makers in terms of investors' non-rational attitudes as a determinant of economic growth and market liquidity

26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI

Yıl 2014, Sayı: 42, 0 - 0, 20.06.2015

Öz

Çalışmada 1988-2012 yılları arasında Türkiye’de yatırımcı duyarlılığı, ekonomik büyüme ve piyasa likiditesi arasındaki ilişki VAR ve Granger Nedensellik testi ile analiz edilmiştir. Analiz sonucunda yatırımcı duyarlılığından ekonomik büyümeye doğru bir ilişki tespit edilirken, piyasa likiditesi arasında karşılıklı bir ilişki olduğu görülmüştür. Buna gore yatırımcıların rasyonel olmayan tutumları ekonomik büyüme ve piyasa likiditesinin belirleyicisi olup, bu sonuç yatırımcılar ve piyasa yapıcıları açısından önemlidir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yasemin Deniz Akarım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 42

Kaynak Göster

APA Akarım, Y. D. (2015). 26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(42).
AMA Akarım YD. 26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Haziran 2015;(42).
Chicago Akarım, Yasemin Deniz. “26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 42 (Haziran 2015).
EndNote Akarım YD (01 Haziran 2015) 26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 42
IEEE Y. D. Akarım, “26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 42, Haziran 2015.
ISNAD Akarım, Yasemin Deniz. “26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 42 (Haziran 2015).
JAMA Akarım YD. 26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Akarım, Yasemin Deniz. “26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 42, 2015.
Vancouver Akarım YD. 26)YATIRIMCI DUYARLILIĞI, PİYASA LİKİDİTESİ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE UYGULAMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(42).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.