Research Article
BibTex RIS Cite

Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı

Year 2011, Volume: 1 Issue: 1, 19 - 35, 01.06.2011

Abstract

Günümüzde eğitim araştırmalarının bulguları incelenip değerlendirildiğinde, bulguların uygulamada ve kuramın oluşumunda çok az etkili olduğu görülmektedir. Bu bağlamda ortaya çıkan tasarım tabanlı araştırma, öğretme-öğrenme hakkında kuramların somutlaştırılmasına; kuram, tasarım ve uygulama arasındaki ilişkinin anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Tasarım tabanlı araştırma, özellikle e-öğrenme ortamlarının tasarımı ve araştırılmasında çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bu çalışmada, ilgili alanyazın doğrultusunda tasarım tabanlı araştırma yönteminin temel ilkeleri ve araştırma süreçleri ele alınmakta ve tasarım tabanlı araştırmanın e-öğrenme ortamlarının tasarlanmasında ve araştırılmasında nasıl kullanılabileceği tartışılmaktadır.

Design-Based Research and Its Implementation in the Design and Development of Learning Environments

Year 2011, Volume: 1 Issue: 1, 19 - 35, 01.06.2011

Abstract

Nowadays when the results of education research are investigated, it is seen that they have little effect in everyday practice and theorizing. Design based research, which were developed in this context, support concretizing theories about learning and teaching, and help to understand the relationships among theory, design and practice. Design based research has a great potential especially in researching and designing e-learning environments. In this paper, the principles and the research processes of design based research are explained and how design based research can be used in researching and designing e-learning environments is discussed according to the related literature.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Studies on Education
Journal Section Research Article
Authors

Abdullah Kuzu This is me

Serkan Çankaya

Zeynel Abidin Mısırlı

Publication Date June 1, 2011
Submission Date April 3, 2015
Published in Issue Year 2011 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Kuzu, A. ., Çankaya, S. ., & Mısırlı, Z. A. . (2011). Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı. Anadolu Journal of Educational Sciences International, 1(1), 19-35.
AMA Kuzu A, Çankaya S, Mısırlı ZA. Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı. AJESI. June 2011;1(1):19-35.
Chicago Kuzu, Abdullah, Serkan Çankaya, and Zeynel Abidin Mısırlı. “Tasarım Tabanlı Araştırma Ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı Ve Geliştirilmesinde Kullanımı”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1, no. 1 (June 2011): 19-35.
EndNote Kuzu A, Çankaya S, Mısırlı ZA (June 1, 2011) Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1 1 19–35.
IEEE A. . Kuzu, S. . Çankaya, and Z. A. . Mısırlı, “Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı”, AJESI, vol. 1, no. 1, pp. 19–35, 2011.
ISNAD Kuzu, Abdullah et al. “Tasarım Tabanlı Araştırma Ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı Ve Geliştirilmesinde Kullanımı”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1/1 (June 2011), 19-35.
JAMA Kuzu A, Çankaya S, Mısırlı ZA. Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı. AJESI. 2011;1:19–35.
MLA Kuzu, Abdullah et al. “Tasarım Tabanlı Araştırma Ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı Ve Geliştirilmesinde Kullanımı”. Anadolu Journal of Educational Sciences International, vol. 1, no. 1, 2011, pp. 19-35.
Vancouver Kuzu A, Çankaya S, Mısırlı ZA. Tasarım Tabanlı Araştırma ve Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Geliştirilmesinde Kullanımı. AJESI. 2011;1(1):19-35.