BibTex RIS Cite

Beta Carotene Production by Means of Fermentation From Phycomyces nitens and Mucor mucedo

Year 2007, Volume: 7 Issue: 1, 169 - 178, 01.06.2007

Abstract

PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO'DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ

Year 2007, Volume: 7 Issue: 1, 169 - 178, 01.06.2007

Abstract

Son zamanlarda biyoteknolojideki gelişmelere bağlı olarak fermantasyonla beta karoten üretimi üzerine çalışmalar artmıştır. Çalışmamızda şeker fabrikası atık maddesi olan melas ve şilempe ile süt fabrikasının atık maddesi olan peynir altı suyu ayrıca sentetik besiortamı olarak da malt ekstrakt broth ve YPK broth kullanılarak A vitaminin ön maddesi olan beta karotenin mikrobiyal yolla elde edilmesi amaçlanmıştır.
Araştırmalarımızda Phycomyces nitens NRRJL 2245 ve Mucor mucedo NRRL 3654 fungusları kullanılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda beta karoten miktarı 3,3-30,7 mg/lt arasında değiştiği görülmüştür. En yüksek beta karoten miktarı melas besi ortamında 5. günde Phycomyces nitens fungusunda elde edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Kahyaoğlu This is me

Merih Kıvanç This is me

Publication Date June 1, 2007
Submission Date August 8, 2015
Published in Issue Year 2007 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Kahyaoğlu, M., & Kıvanç, M. (2007). PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 169-178.
AMA Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. June 2007;7(1):169-178.
Chicago Kahyaoğlu, Mustafa, and Merih Kıvanç. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, no. 1 (June 2007): 169-78.
EndNote Kahyaoğlu M, Kıvanç M (June 1, 2007) PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 169–178.
IEEE M. Kahyaoğlu and M. Kıvanç, “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, pp. 169–178, 2007.
ISNAD Kahyaoğlu, Mustafa - Kıvanç, Merih. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (June 2007), 169-178.
JAMA Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7:169–178.
MLA Kahyaoğlu, Mustafa and Merih Kıvanç. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, 2007, pp. 169-78.
Vancouver Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7(1):169-78.