In the review basic fundamentals of organic sheep farming and its negative and positive sides were discussed and enhancing possibilities of its percent in the total animal organic production in our country were mentioned. Demand in organic meat and milk products have increased in the world. Organic sheep milk production is generally lower than that of the conventional sheep milk. However, the costs of organic sheep products as sheep cheese and lamb meat are higher than that of the conventional sheep products. The aim of organic sheep farming use lower input and higher outcome than conventional sheep farming. There are many various results of research between organic sheep and conventional sheep products. Most of them are in favor of organic sheep farming. It was estimated that positive results obtained in organic sheep farming and organic sheep products.
Bu derlemede organik koyun yetiştiriciliğin dayandığı temel unsurlar hakkında bilgi verilerek, olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmış ve organik koyun yetiştiriciliğinin ülkemizdeki toplam organik hayvansal üretimdeki payını yükseltebilme olanakları üzerinde durulmuştur. Organik koyun et ve sütüne olan talep dünya da hızla artmaktadır. Organik koyun sütü üretimi genellikle konvansiyonel koyun sütlerine göre daha düşük miktarlardadır. Buna karşın, organik koyun peyniri ve organik kuzu eti fiyatları konvansiyonel koyun ürünleri ne göre daha yüksektir. Organik koyun yetiştiriciliği konvansiyonel üretime göre daha düşük girdi ve daha yüksek kar amaçlamaktadır. Organik ve konvansiyonel koyun ürünleri arasında birçok farklı araştırma sonuçları vardır. Bunların çoğu organik koyun yetiştiriciliğinin lehinedir. Organik koyun yetiştiriciliği ve organik koyun ürünlerinden olumlu sonuçlar alınmıştır.
Organik koyun potansiyeli Organik koyun yetiştiriciliği Organik koyun sütü organik kuzu eti
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | October 13, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 26 Issue: 1 |